Ekonomi 'Yürümüyoruz koşuyoruz'

'Yürümüyoruz koşuyoruz'

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Yerli ve milli otomobilimizin müjdesini verdik. Şimdi de 600 milyon liralık yatırımın açılışını yapıyoruz. Koşuyoruz be yürümüyoruz, koşuyoruz... Daha da iyi olacak” dedi

Yürümüyoruz koşuyoruz

Önceki gün yerli otomobil üretilmesi için önemli bir adıma öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün de yerli cep telefonu alanında büyük bir projenin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Zorlu Holding’in 120 milyon euro yatırımla Manisa’daki Vestel City’de hayata geçirdiği Venus akıllı telefon ve tablet PC fabrikasının açılışı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdoğan ayrıca, yine aynı grubun 600 milyon dolarlık yatırımla Gördes’te hayata geçirdiği nikel-kobalt işletme tesisi Meta Nikel Kobalt’ı da açtı.

‘İki önemli açılış yaptık’

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün ve bugün iki önemli buluşmayı gerçekleştirdik. Birisi malum yerli ve milli otomobilimizi inşallah 2020’ye kadar üreteceğiz. 5 babayiğit bir araya geldi bunlardan biri de malum Zorlu. Dün bununu müjdesini vermişti. Bugün de burada 600 milyon liralık bir yatırımın özellikle açılışını yapıyoruz. Bu da önemli bir adım. Bu otomobillerin bataryalarında kullanılan iki ana maddesinden bir tanesi olan kobalt üretiminde Avrupa’nın en büyüğü durumundayız. Batarya konusunda rekabet konusunda avantajlı durumda olabiliriz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Azminizi kaybetmeyin’

“Ülkemizin geleceğine yapılmış önemli bir yatırım. Bu proje Türkiye için sadece bir otomobil üretme projesi değil. Kendi otomobilimizle birlikte defalarca kaçırdığımız dünyadaki o sıçrama dönemini yakalama fırsatını elde edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Azmettiler buraya geldiler. Bütün mesele yeter ki bu azmi kaybetmesinler.”

Türkiye’nin son 15 yılının şirketlerin kabuk değiştirdiği sınırları aşıp küresel vizyon kazandığı dönem olduğunun altını çizen Erdoğan, “Artık bunu dünya söylüyor. 2002 yılında satılan otomobil sayısı 91 bin, geçen yıl bu rakam 757 bin. Bakın nereden nereye bu refah düzeyini gösteriyor. Buzdolabı 1 milyon adetten, 2 milyon 700 bin adetin üzerine çıktı. Çamaşır makinası 824 binden, 2 milyon 200 binin üzerine çıktı. Koşuyoruz be yürümüyoruz, koşuyoruz. Daha da iyi olacak, çünkü bize bu yakışmaz. İlk 10 ülke arasına gireceğiz. Ülkemizde yapılan kamu özel yatırımlarının tutarının 70 milyar liradan, 760 milyar lirayla çıkması da başka önemli gösterge.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ayrıca, yılda 6 milyon akıllı telefon ve tablet üretme kapasitesine sahip fabrikanın özellikle Türkiye’nin önünde yeni ufukların açılmasına vesile olacağına inandığını vurguladı.

Haberin Devamı