Ege Yüzde 11.5 zamla grev rafa kalktı

Yüzde 11.5 zamla grev rafa kalktı

01.04.2017 - 04:42 | Son Güncellenme:

Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev krizi, masa başında mutlu sonla bitti. İşçiler yüzde 11.5 zam alacak

Yüzde 11.5 zamla grev rafa kalktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN’da çalışan yaklaşık 6 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde dört aylık sürecin sonunda alınan grev kararı iptal edildi.

Haberin Devamı

İlk oturumu 2 Aralık’ta gerçekleşen ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel- İş Sendikası tarafından yürütülen görüşmelerde işveren yüzde 9’luk zam miktarını arttıramayınca uyuşmazlık raporu tutuldu. Gelişmelerin ardından Şubat ayı tamamen arabulucu dönemi olarak geride kaldı. Arabulucudan da sonuç çıkmayınca son temaslar gerçekleşti. Fakat hiçbir görüşme işçilerin istediği zam miktarıyla noktalanmadı.

Maaşa yansıyan %16

Sendikanın 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan bir ay önceki görüşme sonrası birlikte yaptıkları açıklamada grev sinyali vermişti. Geçtiğimiz günlerde 1 Nolu Şube Başkan Engin Topal grev kararını, ‘Değerli arkadaşlar İŞKUR’dan grev ilan kararı geldi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZELMAN’ın kapısına kararımızı asacağız. Her iki şubenin ortak kararı ile birlikte 31.03.2017 Cuma Günü sabah saat 10.30 Konak Pier önünde birleşip kararımızı asacağız’ sözleriyle resmen açıklamıştı. egedesonsöz’den Mehmet İşler’in haberine göre, gelişmelerin ardından belediye ve sendika tarafları grev ilamının asılacağı günün öncesinde bir araya geldi. 5 saatlik görüşme sonrasında grev kararı iptal edildi.

Haberin Devamı

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bitti dememiz için bugün birkaç madde kaldı. İZELMAN’a gidiyoruz. Gruplar ve teşvik primidir gibi basit maddeleri konuşacağız” derken, Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Güral Doğan ise, “Rakamlar fazla oynayacak durum kalmadı. 5 saatin sonunda yüzde 11.5 taban ücreti, giydirme dediğimiz oranla birlikte bankamatiğe yansıyan şekli yüzde 16 oldu.” açıklamasını yaptı.