Gündem Zara'nın Paşa'sı 13 yıldır okul yolunda

Zara'nın Paşa'sı 13 yıldır okul yolunda

27.09.2014 - 20:00 | Son Güncellenme:

Sivas'ın Zara ilçesinde "Paşa" lakabıyla tanınan ve 12 yıl boyunca haftada 3 gün okula gidip gelen 51 yaşındaki zihinsel engelli Dursun Coşkun, yeni eğitim-öğretim yılında ise haftada bir gün okulun yolunu tutuyor.

Zaranın Paşası 13 yıldır okul yolunda

Zara'da yalnız yaşayan ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 10 yıl boyunca öğrencilerle haftada 3 gün derse giren Coşkun, son 3 senedir de Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Yatılı Bölge Okulu'na giderek çocuklarla oyunlar oynuyor.

Haberin Devamı

Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Yatılı Bölge Okulu'nun özel sınıfına 2 yıl belirli günler gidip gelen Coşkun, yeni eğitim-öğretim yılında ise okulun 3. sınıf öğrencileriyle çarşamba günleri öğleden sonra iki saat derse giriyor.Öğretmenlerin ve çocukların yakından ilgilendiği "Paşa", teneffüslerde çocuklarla oyunlar oynayarak hoşça vakit geçiriyor.

Öğretmenlerin yardımıyla resim çizmeye ve yazı yazmaya çalışan Coşkun, el becerisi kazanmaya gayret ediyor.Paşa'nın zararsız olduğunu belirten yetkililer, Coşkun'un öğrencileri ve okulu çok sevdiğini ifade ediyor. Yetkililer, Coşkun'un müzik derslerini daha çok sevdiğini belirtiyor.Öğrenciler ise sınıf arkadaşı olarak gördükleri Coşkun'u çok sevdiklerini, onunla oyunlar oynadıklarını, kalem, defter ve kırtasiye malzemelerini paylaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yöre halkı tarafından da sevilen "Paşa"ya 3 yıl önce, Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Yatılı Bölge Okulu'nda temsili olarak karne verilmişti. Paşa'nın karnesinin adı-soyadı kısmına "Paşaların Paşası", veli bölümüne "Tüm çarşı esnafı", rehber öğretmeninin öğrenci hakkında düşünceleri kısmına ise "Başarılı, çalışkan, terbiyeli, eğitimi seven bir öğrencidir. Başarılarının devamını dilerim" yazılmıştı.

Zaranın Paşası 13 yıldır okul yolunda