Gündem Zehir tacirleri kalbinden vurdu

Zehir tacirleri kalbinden vurdu

14.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bahçelievler’de uyuşturucu satışına isyan eden mahalleliye ateş açan zehir tacirleri Müzeyyen Telli’yi kalbinden vurdu. Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi için başvurmadık yer bırakmayan semt sakinleri, ‘Şikâyet ediyoruz, kapımız camımız taşlanıyor. Bu canın hesabını kim verecek?’ diyor

Zehir tacirleri kalbinden vurdu

İstanbul Bahçelievler’de önceki gün akşam saatlerinde apartmanlarının alt katındaki kömürlüğü uyuşturucu zulası olarak kullanmak isteyen bir kişi ile apartmanın önünde bulunan Rıfat Telli arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Telli ile tartışan şahıs ve yanındaki kişi, apartmanın önünden ayrılıp bir süre sonra aynı yere yanlarında 4 kişi ile geldi. Çevrede bulananlara gelişigüzel ateş eden şahıs, Telli’nin yanında bulunan 24 yaşındaki kızı Müzeyyen Telli ile komşusu Suriye uyruklu Muhammed Yusuf’u yaraladı.

Haberin Devamı

Zehir tacirleri kalbinden vurdu

Şüpheliler olay yerinden kaçarken yaralılar ambulansla Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinden vurulan Müzeyyen Telli tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Tedavisi süren Muhammed Yusuf’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Telli için Yenibosna’daki Mevlana Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Telli’nin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Kocasinan mezarlığına götürüldü. Telli’nin ölümüyle ilgili de Asayiş Şube Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma başlattı. Yapılan soruşturmada mahalleye ateş açan saldırganların 6 kişi olduğu tespit edildi ve gruptaki bir kişi gözaltına alındı. Polis diğer 5 şüpheliyi arıyor.

Haberin Devamı

Zehir tacirleri kalbinden vurdu

‘Tehdit ediliyoruz’

Yaşanan ölüm uzun süredir uyuşturucuyla mücadele eden mahalle sakinlerini adeta isyan ettirdi. 5 yıldır uyuşturucu satıcılarıyla mücadele ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri, önüne bir türlü geçilemeyen tehlike nedeniyle endişeli. Uyuşturucu satıcılarını mahalleden uzaklaştırmak ve mahalledeki uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için başvurmadıkları yer bırakmadıklarını belirten mahalleli, can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtiyor. Hayatını kaybeden genç kızın amcası Abdullah Telli yaşanan durumu şöyle anlattı: “Dün akşam saatlerinde iki kişi aparmanın altındaki kömürlüğe uyuşturucu saklamak istemiş. Ağabeyim de aşağıya inip bu şahıslarla tartışmış. Şahıslar olay yerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra yeniden mahalleye girip rastgele ateş açmışlar. Bu sırada ağabeyimin yanında bulunan yeğenimi de kalbinden vurmuşlar. Yıllardır bu insanlar uyuşturucu satıyor. Şikâyet ettiğimizde de bizler tehdit ediliyoruz. Kapımız, camımız taşlanıyor.”

‘Hesabını kim verecek?’

Telli, satıcıları defalarca şikâyet etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, “Eğer gerekli önlemler alınsaydı benim yeğenim bugün hayatta olacaktı. Gencecik bir kız, kara toprağın altına girdi. Bunun hesabını kim verecek? Uyuşturucu satışını yapan mı? Bunu engellenmeyenler mi? Buranın emniyet müdürü değişmediği sürece bu sorun çözülmez” dedi.

Haberin Devamı

‘Şikâyetçi oldu diye bıçakladılar’

Mahalle sakinlerinden Erdal Yılmaz, “Bahçelievler’in birçok mahallesinde göz göre uyuşturucu satışı yapılıyor. Bu yapanların çoğunu tanıyorum. Biz bu kadarını biliyorsak, polisin haberdar olmaması mümkün değil. Biz şikâyet ediyoruz. Polis ön sokakta satanı yakalıyor, arka sokakta bırakıyor. İşin ilginç yanı ise bu satıcılar kimler tarafından şikâyet edildiğini de çok iyi biliyor ve serbest bırakılınca da gelip bizleri tehdit ediyorlar. Bundan 5-6 ay önce arka sokakta bir kadın şikayetçi oldu diye kadını bıçaklamışlardı. Durum böyle olunca da can güvenliğimizden endişe duyuyoruz” diye konuştu.

‘12 yaşındaki çocuk uyuşturucu satıyor’

Yapılan ihbarlar üzerine mahalleye sık sık polis geldiğini söyleyen mahalle sakini İrfan Çakır, uyuşturucu satıcıları yüzünden can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti. Çakır, “24 yaşında gencecik pırıl pırıl bir insan öldü. Bunun sebebi de uyuşturucu satıcılarının burnumuzun dibine kadar girmesi. Hepimizin çoçuğu var. Yüzlerce defa şikâyet ettik. Polisle kalmayıp, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de (BİMER) başvurduk, Cumhurbaşkanlığına dilekçe yazdık. Hiçbir şey yapılmadı. Aksine bu satıcılar her geçen gün arttı. 12-13 yaşındaki çocukların uyuşturucu sattığına şahitlik ettik. Önlem alınmadığı sürece, daha çok insan ölüp gidecektir” dedi.