Gündem Zeytinyağlı pırasa Tarifi

Zeytinyağlı pırasa Tarifi

29.04.2018 - 22:18 | Son Güncellenme:

Kış sebzesi denildiğinde akla ilk o gelir ve faydası saymakla bitmez. İşin içine birde zeytinyağı girdiğinde lezzetine doyum olmayacak bir yemek çıkıyor ortaya. İçerisinde lif bulunan ve kalorisi düşük olan zeytinyağlı pırasa yemeği diyet listelerinin de vazgeçilmezidir.

Zeytinyağlı pırasa Tarifi

İçerisinde birbirinden farklı vitamin bulunan pırasa yemeği çocuklarınız için vazgeçemediğiniz bir tarif olacaktır. Sofralarınızı lezzetlendirecek ve besin değerleri ile çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz pırasa yemeğinizi pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kışın en taze lezzetleri arasında yer alan pırasayı sofralarımızdan eksik etmeyerek düşük kalorili, bol vitaminli bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte zeytinyağlı pırasa tarifimiz.

Malzemeler

· 6 adet pırasa

· 2 adet havuç

· 2 yemek kaşığı pirinç

· 1 adet limonun suyu

· 1 su bardağı portakal suyu

· 1 su bardağı su

· 6 yemek kaşığı zeytinyağı

· 1 tatlı kaşığı şeker

· 1 tatlı kaşığı tuz

Püf Noktası

Zeytinyağı içeren yemeklerin besin değerlerini kaybetmemeleri için orta kısımlarını delerek ve üzerlerini kapatarak pişirirseniz besin değerleri korunabilir. Zeytinyağını sonradan yemeğinizin üzerine ekleyebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Pırasa yemeğini isteğe göre kuru soğanda ekleyerek pişirebilirsiniz. Kuru soğan eşliğinde hazırlayabileceğiniz yemeğiniz ayrı bir lezzete bürünecek. Pırasa yemeği için eklenen tuz, şeker ve zeytinyağı miktarını isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığımız pırasalarımızı bol su ile yıkayalım ve doğrayalım. Kabuklarını soyarak yıkadığımız havuçlarımızı da pırasalarımızla eşit olacak şekilde doğrayalım. Geniş bir tencereye sırasıyla pırasalarımızı ve havuçlarımızı alalım. Yıkadığımız pirinçlerimizi süzerek tenceremize ekleyelim. Tuz, şeker, limon suyu ve taze sıktığımız portakal suyumuzu da ekleyelim. Tenceremize son olarak suyumuzu da ekleyerek yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirelim. Üzerine zeytinyağı gezdirebileceğimiz pırasa yemeğimizi arzuya göre servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Servis Önerisi

Zeytinyağlı pırasa yemeğini isteğinize göre farklı baharatlarla da harmanlayabilirsiniz. Zeytinyağlı pırasayı yoğurtla yemeniz sizi daha fazla süre tok tutacaktır.