Gündem Zirvedeki altın kızlar

Zirvedeki altın kızlar

17.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zümrüt ile Mazıdağı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esra Kalın 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak TEOG birincileri arasına girdi...

Zirvedeki altın kızlar


Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 soruyu da doğru yanıtlayan Hakkari Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zümrüt Kurt (14), elde ettiği bu başarısıyla Türkiye geneli yapılan sınavlarda hep sonuncu olan Hakkari’de bir mucizeye imza attı. Okul Müdürü Hamit Çelik, öğrencisi Kurt’un bu başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi.
Zümrüt Kurt’un babası Emin Kurt, Hakkari Adliyesi’nde memur. 10 çocuğunu da okuttuğunu söyleyen Emin Kurt, Kızı Zümrüt’ün başarısından aile olarak gurur duyduklarını söyledi.
Zümrüt Kurt ise başarısını verimli çalışmaya borçlu olduğunu belirterek “Babam ve annemin bizlere verdiği terbiye ile bu başarıyı yakaladık. Bu başarımı aileme, öğretmenlerime, okul müdürüme borçluyum” dedi.

‘Annemin hayali için’
Mardin’in 10 bin nüfuslu Mazıdağı ilçesinde de bir ilk yaşandı. Türkiye birincileri arasına giren Cumhuriyet Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Esra Kalın, okuma azminin arkasında, annesini hayalini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Esra, “Kız çocuklarının zor okutulduğu bu ilçede, bir kız öğrenci olarak bu başarıyı elde etmem beni çok sevindirdi. Çok istemesine rağmen okuyamayan annemin doktor olma hayalini gerçekleştirmek için sınavlara hazırlanıyordum. Dersi deste dinleyerek ve planlı bir çalışma ile bu başarıyı kazandım” dedi. Kendisine ait bir çalışma odası olmadığını söyleyen Esra, bu başarısını annesine armağan etti.