Ekonomi 'Zoru severiz Türkiye’de iyi büyürüz'

'Zoru severiz Türkiye’de iyi büyürüz'

25.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin son 5 yılda yaşadığı zorlukları hesaba katarak, bu dönemde Denizbank’ta 4 kat büyümeyi yakaladıklarını belirten Sberbank’ın CEO’su Gref, büyük projelerin finansmanına hazır olduklarını söyledi

Zoru severiz Türkiye’de iyi büyürüz

Türkiye’de Denizbank yatırımı bulunan Rus Sberbank’ın CEO’su Herman Gref, DenizBank’ın, şu anda yurtdışındaki tüm aktifleri arasında en önemli varlıkları olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de altyapı projelerine desteğimizi büyük bir istekle sürdüreceğiz” dedi.

‘Ekonomi iyi durumda’

DenizBank’ın son 5 yılda 4 kat büyürken bunu genel olarak çok zor dönemde gerçekleştirdiğinin altını çizen Gref, şöyle devam etti:

“Türkiye ekonomisi ile ilgili gelişme yönünde güzel perspektifler görüyoruz. Türkiye faaliyetlerimizi geliştirme bakımından çok güzel perspektifler sunuyor. Ürünlerimizi daha da çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Rusya ile Türkiye’yi birbirine bağlayan sınırlar ötesi birtakım ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl TL ve ruble bazında sorunsuz işlemler yapmaya çalışacağız. Özellikle Türkiye’ye gelen milyonlarca Rus turist için son derece önemli bir konu. İki ülkenin merkez bankaları düzeyinde swap anlaşmasına da ihtiyacımız olacak. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor.”
Türkiye ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu, geriye dönüp bakıldığında bütün alt kalemlerde iyi büyüme sağlandığını ifade eden Herman Gref, “Son 17 yıla baktığımızda en zengin ve en fakir yüzde 10’luk kısım arasındaki uçurum ciddi anlamda daraldı. Bu tarz sonuçları çok az sayıda ülke elde edebiliyor. AK Parti’nin ciddi başarısı ortada. Yerel para biriminin istikrarı konusunda geleceğe yönelik ciddi güven duygusu besliyoruz. Önümüzdeki rakamlar, karşımıza beklenmedik zorlukların çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Fakat geleceğe bakarak 3-5 yıllık zaman diliminde Türkiye ekonomisinde herhangi bir sorun görmüyoruz. Dolayısıyla, bu süreyi faaliyetlerimizi burada daha da geliştirmek için uygun bir zaman olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Pencereden bakınca...

“Türkiye’de tarım ve turizm sektörlerinde özel bankalar arasında birinciyiz. Altyapı, sağlık finansmanı, emekli bankacılığı ve KOBİ bankacılığında lider bankalar arasındayız” diyen Gref, “Şu anda camdan baktığınızda bile (Denizbank’ın genel müdürlük binası İstanbul Boğazı’na da tepeden bakan Esentepe’de bulunuyor), bizim destek sağladığımız projeleri görebilirsiniz. Örneğin 3. Köprü. Ayrıca havalimanı projelerine katılıyoruz. Türkiye’de son 17 yıl içinde 55 havalimanı inşa edildi. Bu projelerin 3’te birine biz destek sağladık. Bu önceliklerimizi korumaya devam edecek ve altyapı projelerine desteklerimizi büyük bir istekle sürdüreceğiz. Çünkü Türkiye’nin bu konuda iddialı planlarının olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı