Gündem Adrese teslim fetva dönemi

Adrese teslim fetva dönemi

13.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adrese teslim fetva dönemi

Erbaş, din konusunda doğru bilgiye ulaşmanın önemine değinerek, “İlahiyat fakültelerimizin öğretim üyelerine, camilerimizin kürsüsü, minberleri ve mihrapları açık. Onlardan daha çok istifade etmek istiyoruz. Kürsülerimizde, mihraplarımızda daha etkin ve yetkin akademisyenlerimiz, milletimizi dini bilgi konusunda bilgilendirsinler, eğitsinler. Buna çok ihtiyacımız var. Fakülteleri ile sinerji oluşturulmalı” çağrısında bulundu. Kadına yönelik şiddetle ilgili sorulan soru üzerine Erbaş şunları söyledi:

Haberin Devamı

Erken evliliğe yer yok

“Kadın ve şiddet konusunu bir araya getirmeye İslam asla müsaade etmez. Rüşt yaşını geçmeden anne olma vasfına ulaşmadan, kız çocuklarının evlendirilmesini asla ve asla tasvip etmiyoruz” dedi.

Erbaş, Diyanet’in fetva sisteminde yeni bir uygulamaya gideceklerini de anlattı. Erbaş, ALO Fetva hattını arayan vatandaşların sorusu detaylı araştırma yapılması gereken bir konu olması halinde, cevabı araştırma yapıldıktan sonra vatandaşın evine yazılı olarak gönderileceğini söyledi.

‘Alevilerin farkı yok’

Erbaş, fetva sisteminin şu anda kapalı olmasının “teknik bir hata”dan kaynaklandığını ifade ederek, sistemin ilerleyen günlerde yeniden kullanıma açılacağını kaydetti. Erbaş, “Alevilerle sünni kardeşlerimiz arasında hiç bir fark yoktur. Bütün Aleviler kendilerini Müslüman olarak tanımlarlar. Kardeşlerimiz cemevlerinde muhabbetlerini yapabilirler, namazların da kılmak istiyorlarsa kılsınlar. Müslümanların ibadet yeri camidir. Camiler hem sünni hem Alevi’nin ibadet yeridir” dedi.