Advertorial Evde bakılabilecek köpek cinsleri ve türleri
Sponsorlu

Evde bakılabilecek köpek cinsleri ve türleri

01.09.2022 - 17:27 | Son Güncellenme:

İyi bir arkadaş, dost canlısı bir hayvan, ebeveyn olmak için en sadık varlığı mı tercih ediyorsunuz. O zaman köpek cinsleri arasından en sevdiğinizi seçin...

Evde bakılabilecek köpek cinsleri ve türleri

Toy Poodle

Haberin Devamı

Toy Poodle sevimli görünümleriyle popülerdir, ancak aynı zamanda parlak, aktif, akıllı ve eğitilmesi kolay oldukları için de popülerdir.
Vücut kokusu ve saç dökülmesinin az olması da güzel bir özelliktir ve alerjiye neden olması zordur. En tatlı yavru köpek olarak ilk sırada yer alırlar.

Shih Tzu

İkinci sırada, güzel kabarık saçları olan Shih Tzu. Küçük ev köpekleri popülerdir çünkü yaşam alanı hakkında çok fazla endişelenmenize gerek yoktur. Hem dinginlik hem de canlılık taşıdığı ve sahibine derinden bağlı olduğu söylenir.

Cavalier King Charles

Üçüncü sırada uzun sarkık kulakları olan bir şövalye var. Nazik ve sakin, ancak enerjik bir şekilde etrafta oynayan sosyal bir köpek ırkıdır. İdeal bir aile köpeği olduğu söylenir çünkü yabancılarla ve tanıdık olmayan köpeklerle fiziksel temas kurmada iyidir.

Haberin Devamı

Papillon

Dördüncü sırada, süslü büyük kulaklarının kelebek kanatlarına benzetildiği Papillon var. Akıllı, kolay eğitilen ve aktif. Arkadaş canlısı kişiliği nedeniyle, güvene dayalı ilişkiler kurması kolaydır.

Minyatür Schnauzer

Beşinci sıra, kendine özgü bıyıklı minyatür schnauzer. Zeki, meraklı ve cesur olduğu söylenir. Enerjik bir şekilde etrafta koşuştururlar, (sadece yürüyüşe çıkarlarsa) herhangi bir sorun yaşamadan içeride de bakmak kolaydır. Aileleriyle arkadaş canlısıdırlar, ancak çoğu zaman başkalarına çok az ilgi gösterirler.

Minyatür Dachshund

6. sıra, uzun gövdeli ve kısa bacaklı minyatür dachshund. Meraklı ve hareketlidir ama av köpeği sabrına sahiptir. Uzun gövdesi olan köpek ırkları, genellikle alt sırt üzerinde çok fazla baskı hisseder ve fıtık geliştirme olasılığı daha yüksektir.
Önlem olarak, ağırlığı desteklemek için ve kasları kaybetmemek için lütfen her gün makul bir aralıkta orta derecede egzersiz yapmasına izin verin.

Fransız Bulldog

Yedinci sıra! Sevimli düz yüzlü Fransız Bulldog! Dost canlısıdır ve hiç saldırgan değiller; bu da onları evde bakmak için uygun hale getiriyor. Kokusu ve tüy dökülmesi azdır; günlük bakımı kolaydır.  Yazın sıcak, kışın soğuk hisseder; bu yüzden vücut ısınızı düzenlemeye dikkat edin.

Haberin Devamı

Labrador Retriever

8. sıra büyük köpeklerden biri olan Labrador Retriever. Yetiştirme ortamı büyük bir köpeği bakmak için kısıtlı olduğundan, özellikle apartman dairesinde yaşıyorsanız zor olabilir. Büyük köpeklere özgü olağanüstü bir kişiliğe ve harika güvenlik duygusuna sahip bir cins.
Zekidir ve eğitilmesi kolaydır; büyüdükçe daha sakin ve nazik hale gelirler. Sahibine itaatkardır.

Golden Retriever

9. sıra Golden Retriever. Cazibesi Labrador Retriever ile ortaktır ama zekası ve kişiliği onu ayıran önemli noktalardandır. Golden Retriever'ların Labrador Retriever'lardan daha uzun tüyleri vardır, bu nedenle sık sık taranmaları gerekir, ancak kabarık kürkleri onları sevimli yapar.

Shiba Inu

10. sırada ise Japon köpeğinin sade çekiciliğine sahip olan Shiba Inu yer alıyor. Çok uyanıktırlar ve bu nedenle bekçi köpeği olarak uygundurlar. Sahiplerine çok sadıktır ve bakımı kolaydır. Seçici üreme nedeniyle, daha küçük bireylere Mameshiba denir ve çok popülerdir.

Haberin Devamı

İşte evde bakabileceğiniz 10 muhteşem canlıyı sıraladık!

Sahip olmak istediğiniz köpeğin cinsine karar verdikten sonra, yetiştiriciye danışın ve en iyi partnerinizi bulun. Sevgili partnerinizle vakit geçirmek kesinlikle yeri doldurulamaz olacaktır.

Kaynak: https://kopekyavrusu.com/17741/kopek-cinsleri

İlandır.