Advertorial MSI oyun bilgisayarı GF63 Thin incelemesi
Sponsorlu

MSI oyun bilgisayarı GF63 Thin incelemesi

28.12.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Tüm oyunları rahatça açayım, tasarımlarımı takılmadan düzenleyebileyim ama aynı zamanda da uygun fiyatlı bir bilgisayarım olsun. Çok kalın olmasın , rahatça her yere yanımda taşıyabileyim istiyorsanız bu makalemizde MSI GF63 THIN’i bu perspektiften yaklaşarak inceleyeceğiz ve tüm bu saydığım özellikleri sunup sunamadığına yakından bakacağız.

Adından da anlaşılabileceği gibi ince olmasıyla rakiplerinden ciddi bir şekilde sıyrılıyor. Biliyorsunuz oyun bilgisayarında hep kalın gövde tercih edilir ve bu da taşımak için pek pratik olmaz. İnceliği bu noktada tabi sizi yanıltmasın, gayet yüksek performanslı bir gaming laptop kendisi.

Haberin Devamı

Intel Core i7 işlemciye ve 16 GB ram desteğine sahip. Bilgisayarda yer alan 2 adet slot girişiyle de RAM’i 64GB’a kadar yükseltebiliyorsunuz.

Bu güçlü işlemciye NVIDIA GEFORCE RTX 3050 ekran kartı eşlik ediyor.

MSI oyun bilgisayarı GF63 Thin incelemesi

GeForce RTX Serisi yeni model bilgisayarlarda Max-Q olarak bulunuyor. Bu da CPU verimliliğini artıran, hareket halindeyken içerik oluşturmayı hızlandıran ve pil gücüyle çalışırken bile daha fazla oyun oynamanızı sağlayan üç yeni teknolojiyi barındırıyor.

Ben bir süredir hem ofis işlerimde için hem de evde vakit geçirmek için kullandım cihazı. 1.86 gram ağırlığına sahip olmasıyla da çantamda çok rahat bir şekilde taşıyabildim. Yine aynı şekilde şarj cihazı da oldukça küçük ve taşıma da kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Şimdi biraz dış tasarımdan bahsetmek istiyorum size…

Fırçalanmış dokuya sahip metal alaşımlı kapağını araladığımızda 15.6 inç boyutunda ince çerçeveli bir ekran karşılıyor bizi. Bu ekranın 144 hertz olduğunu da belirtmemiz gerekir. Nitekim bir oyuncu laptopunda yüksek hertzli bir panel olmazsa olmaz diye düşünüyorum.

Renkli aydınlatmalı oyuncu klavyelerine gözümüz alıştı artık. GF63 THIN de kırmızı aydınlatmalı bir oyuncu klavyesine sahip. İsterseniz ışığın şiddetini ayarlayabilirsiniz. Onun haricinde klavyenin hissiyatı gayet yumuşak ve konforlu…

Portlar bakımından oldukça zengin bir ürün.

2 adet sağda 1 adet solda olmak üzere 3 adet USB girişi var. Oyuncuların vazgeçilmezi olan kulaklıklar için de bir adet kulaklık ve bir de mikrofon olarak iki ayrı Jak girişi bulunuyor. hemen hizasında bir TYPE C ve ethernet girişi mevcut.

MSI oyun bilgisayarı GF63 Thin incelemesi

Cihazın hemen arkasında da bir HDMI portu göreceksiniz. MSI bu tasarımında kart yuvası girişine yer vermemiş fakat diğer bağlantı girişlerinde oldukça cömert davranmış.

Pozisyonel ses geliştirme çözümü Nahimic 3 ile oyun, film müzik gibi farklı kullanım senaryonuza en uygun ses deneyimini yaşayabilirsiniz.

Sadece MSI Notebook’lara özel MSI Center uygulaması ile de bilgisayarınızın anlık donanım durumunu görüntüleyebilir, böylelikle tercihlerinize göre ayarlarda değişiklik yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

MSI APP Player yazılımı sayesinde Android oyunlarını da bu bilgisayarda oynamak mümkün. Mobilde oynadığımız oyunları büyük ekranda deneyimlemek isteyenler için güzel bir çözüm diyebiliriz.

Cihazın Free Dos olduğunu da belirtelim. Yani Windows ile gelmiyor. Bu bir dezavantaj olarak görülse de Windows lisansı ciddi bir maliyet kalemi. Buda cihazın fiyatını yükseltiyor aslında. Halihazırda lisansı olanlar veya öğrenci lisansı ile erişmek isteyenler için, MSI, işletim sistemi lisansını bu ürüne dahil etmemiş.

MSI tarafından bize inceleme için gönderilen modeller genellikle üst seviye bileşenlerden oluşuyor ve haliyle yüksek fiyat etiketine sahip oluyor. Bu seferki konuğumuz, MSI’ın oyun odaklı laptoplar arasında fiyat olarak daha mütevazı bir etikete sahip olan MSI GF63 THIN modeliydi. Sonuç olarak hem taşıması rahat hem de yüksek bir performanslı bir oyuncu laptopu arayanlar için MSI GF63 THIN uygun bir çözüm diyebiliriz.

İlandır.