Advertorial Portekiz Golden Visa nedir?
Sponsorlu

Portekiz Golden Visa nedir?

12.04.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

Kasım 2012’de başlayan Portekiz Golden Visa size ve ailenize Portekiz’de süresiz yaşama hakkı sağlamaktadır. Elde edeceğiniz oturma izni sizi, eşinizi, evli olmayıp size ekonomik olarak bağımlı çocuklarınızı, sizin ve eşinizin anne babalarını kapsamaktadır.

Portekiz Golden Visa nedir

Portekiz ikamet izninizle birlikte edineceğiniz oturum kartınızla herhangi bir Schengen ülkesine vizeye ihtiyaç duymadan özgürce seyahat edebilir, her 6 ay içinde 3 ayı geçmeyecek şekilde bir yıl içinde toplam 6 aya kadar kalabilirsiniz. Portekiz'in Golden Visa programı, AB Vatandaşı olmayan ülkelerin yurttaşlarına minimum 280.000 Euro gayrimenkul yatırımı karşılığında oturum programı sunmaktadır. Golden Visa programı ile yatırım yapacak TC vatandaşları çifte vatandaşlık haklarından faydalanarak aileleri için ikinci bir vatandaşlık edinebilmektedir.

Portekiz Golden Visa Avantajları Nelerdir?

-Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde özgürce seyahat edilebilmektedir.

-Portekiz vatandaşlığının edinilmesiyle birlikte çocuklarınız Avrupa Birliği’nin tüm ülkelerinde ücretsiz okuyabilir.

-AB ülkelerinde ailece sağlık güvencesi edinilir.

-Avrupa Birliği ülkelerinde ab vatandaşlığı edindikten sonra çalışılabilir ve serbestçe ticaret yapılabilir.

-Portekiz pasaportu alındıktan sonra satın aldığınız gayrimenkulleri satıp paranızı dilediğiniz ülkeye alabilirsiniz.

-Portekiz pasaportu ile 186 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

-Satın alınan gayrimenkulünüzü Portekiz vatandaşlığı alıncaya kadar kiralayabilirsiniz.

-Portekiz’de devamlı yaşama zorunluluğu yoktur. Yılda minimum 7 günü Portekiz’de geçirmeniz Portekiz vatandaşlık başvurusu için yeterlidir.

-İndirimli yatırım fırsatı olan 280.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı ile ailece Avrupa Vatandaşlığı alabilmek mümkündür.

-Tüm kamu hizmetlerinden Portekiz vatandaşları ile eşit koşullarda yararlanılır.

-Yurt dışındaki gelirlerden % 100 vergi muafiyeti vardır.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa Pasaportu Alınabilir mi?

Evet, Portekiz’den 280.000 Euro değerinde bir gayrimenkul edinimi veya 500.000 Euro değerinde anapara korumalı yatırım fonu alımı gerçekleştirerek Portekiz Golden Visa başvurusunda bulunulabilir. Böylece aile bireyleri olarak eşiniz ve çocuklarınız Portekiz Altın Vize programına katılabilir böylece onlar da sizinle birlikte oturma izni ve Avrupa pasaportuna başvurabilirler. 

Portekiz Golden Visa başvuru sahipleri arzu ederlerse Portekiz’de yaşama ve çalışma haklarına sahip olur. Aynı şekilde başvuru sahipleri, Avrupa Schengen bölgesinde vizesiz seyahat hakkına da sahiptir. Golden Visa başvuru sahipleri 5 yıl sonra AB vatandaşlık başvurusu yapabilir böylece alınacak Portekiz vatandaşlığıyla Avrupa Birliği’nin herhangi bir yerinde yaşama, çalışma ve eğitim alma hakkı edinir.

Portekiz Golden Visa nedir

Golden Visa'da Neden Portekiz Tercih Edilmelidir?

Günümüzde pek çok TC kökenli yatırımcı ailece ikinci bir pasaport elde etmek için yurt dışından ev almayı tercih ediyor. Yatırım yoluyla oturum izni ve vatandaşlık programları arasında en popüler olan ülke Portekiz’dir.  Portekiz 5 Ekim 1143’ten günümüze dayanan köklü tarihi ile dünyanın en eski medeniyetlerinden biridir. Kasım 2012’de yabancı yatırımcıya yönelik ortamı elverişli hale getirmek için vergi ve kiralamalar ile ilgili yasal düzenlemeleri de içeren Golden Visa programı Portekiz’e olan genel yatırım talebini arttırdı.  Portekiz’in yaşam kalitesi, alçak gönüllü insanı, düşük maliyetli erişilebilir kaliteli yaşamı, uluslararası dinamik ortam ve Türkiye’ye benzer ılıman havası, gayrimenkul fiyatlarının diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun olması yatırımcıların Portekiz’i keşfetmesine neden oldu.

Atlantik Okyanusu’nun kıyısında 800 km plajları ile Portekiz’de yaşam çoğunlukla yaz tadında geçer. Lizbon ve Porto’da tadılacak çok tat ve görülecek çok yer vardır.

1986 yılında Schengen Bölgesi ülkesi olan Portekiz daha istikrarlı bir ekonomiye sahip olmuştur.  Portekiz’in TC Golden Visa yatırımcıları tarafından tercih edilme nedenleri arasına uygun yaşam koşulları, harika yemekleri ve Türk kültürüne benzerliğini de eklememiz gerek. Özetle, Portekiz’in sunduğu kaliteli, istikrarlı, güvenli iş ve yaşam alanı Portekiz’de altın vize kapsamında yatırım yapmanın en önemli avantajları arasında görülmektedir. 280.000 Euro yatırım yapabilecek tüm TC vatandaşları ailece AB vatandaşı olabilmek için Avrupa Parlamentosu onaylı Portekiz Golden Visa'ya başvurabilir. Portekiz en kolay vatandaşlık veren ülkeler sıralamasında AB vatandaşlığı için en ön sırada yer alır.

EUPorto Portekiz Golden Visa, Avrupa’da yatırım ve AB vatandaşlık alanında 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Sadece Portekiz odaklı çalışan Türkiye’nin ilk ve tek uzman danışmanlık kurumudur. Portekiz yatırım ve Golden Visa uzmanlarımız uçtan uca şu hizmetleri sunmaktadır:

-Tüm aile bireylerinizin başvurularının başarıyla sonuçlanabilmesi için dosyanızı yapılandırır.

-Gerekli tüm belgelerinizin hazırlanması konusunda size rehberlik eder.

-Tüm belgelerin incelemesi ve gönderime hazır hale getirilmesini sağlar.

-Fon yatırımı veya gayrimenkul alımınızın tamamlanabilmesi için gerekli süreç takibini yapar.

-Golden Visa başvurunuzun tamamlanması ve ilerleme adımlarında yatırımcılarını bilgilendirir.

Portekiz Golden Visa nedir

Neden EUPorto?

EUPorto, doğuştan hem Portekizli hem de Türk olmanın avantajına sahiptir. Böylece aynı anda hem Portekiz lokal gerçekliğine hem de Türkiye gerçekliğine hâkimdir. Portekiz yatırım seçenekleriyle Türkiye kriter ve beklentilerini buluşturma becerisine sahiptir. Portekiz’in piyasa dinamikleriyle ilgili tarihsel deneyimi vardır. Portekiz dili ve kültürüne doğuştan hâkim olmaktan kaynaklı Portekiz’deki partnerler ve avukatlarla doğrudan ve ana dilde iletişim mümkün olmaktadır. Ülkenin tüm bölgeleri ve lokal gayrimenkul gerçekliği hakkında bilgilidir, güncel gelişmeleri doğrudan takip eder. Ayrıca, EUPorto yöneticileri Avrupa’da 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul alanında doğrudan bilgi ve deneyime sahiptir. Risk yöneticisi olarak yatırım fonu ve gayrimenkul değerlendirmeleri üzerine uzmandır.

EUPorto 2017’den bu yana bilgi ve deneyimlerini yüksek iletişim kalitesine verdiği özenle ve güncel yenilenen donanımıyla Portekiz Golden Visa programı ve Avrupa Vatandaşlığı alanında faaliyet göstermektedir. Portekiz’de yatırım yapma konusunda uzmanlaşmıştır. Yatırımcılarına gerek yatırım fonu gerekse gayrimenkul alımında Portekiz’deki en kârlı ve güvenilir seçenekleri sunmakta ve yatırımcıya tercihi konusunda şeffaf bir biçimde danışmanlık vermektedir. Bu nedenlerle EUPorto size ve ailenize Portekiz uzmanlığıyla hedeflerinize en uygun yatırım seçeneklerini sunacak ve Golden Visa sürecinizde Portekiz lokal hakimiyetiyle en rahat biçimde ailece Avrupa Vatandaşlığı yolunda ilerlemenizi sağlayacaktır. Sosyal medyada euportocom üzerinden EUPorto AB vatandaşlık uzmanlarına ulaşabilirsiniz.

İlandır

Yazarlar