Advertorial Profesyonel Klima ve Kombi Servisi Arkom Teknik
Sponsorlu

Profesyonel Klima ve Kombi Servisi Arkom Teknik

02.11.2020 - 08:25 | Son Güncellenme:

Soğuk bir kış gününde kombinizin bozulması ya da sıcak bir yaz gününde klimanızın çalışmaması, isteyeceğiniz son şeydir. Isıtma ve soğutma sistemlerinizin olabildiğince sorunsuz ve verimli şekilde çalışması için, kombi ve klima servisi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Profesyonel Klima ve Kombi Servisi Arkom Teknik

Kocaeli ve çevresinde profesyonel klima servisi hizmeti alırken, bazı kriterleri takip etmeli ve gerekli araştırmaları yaparak, kaliteli hizmeti verecek servis firmasıyla çalışılmalıdır.

Haberin Devamı

Klima Sistemleri için Profesyonel Servis Hizmeti Nasıl Alınır?

Klima sistemleri, evlerde ve işyerlerinde sıklıkla tercih edilen cihazlardır. Ev ya da işyerlerinde klima tercih eden kişiler, bu sistemin kurulması için, çok para harcarken, arızalandığı ya da herhangi başka bir sorunla karşılaşıldığında, güvenilir ve işinin uzmanı teknisyenlerden destek almak ister.

Önceden araştırma yapmadan, ısıtma ve soğutma sistemlerinizin onarılması ya da bakımının yapılması ise, çoğu zaman cebinizden daha yüklü paraların çıkmasına neden olur.

Kocaeli’nin yerel klima servisi Arkom Teknik; konusunda uzman ve sertifikalı teknisyenleriyle sunduğu hizmetleriyle, her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutar. Kocaeli ve çevresinde hizmet sunan firmamızda hizmet veren teknisyenlerimiz; çözüm odaklı hizmet sunarken, mesleki yeterlilik belgesi, F-Gaz sertifikalı, MYK gaz yakıcı cihazlar servis personeli belgesiyle hizmet verir.

Haberin Devamı

Firmamızın sunduğu klima servis hizmetleri içinde;

  • Multi split klima
  • VRF-VRS klima
  • Chiller klima
  • FanCoil klima
  • Pano tipi klima bulunur.

Arçelik, Beko, LG, ECA, Vaillant Viessmann, Ferroli, Baykan, Airfel, Bosch, Ariston markalarına servis, satış ve montaj hizmetlerimiz, profesyonel ve kaliteli şekilde gerçekleştirilir.

Kombi Servisi Seçmek Neden Önemlidir?

Kaliteli ve profesyonel hizmet sunan kombi servisi seçmek, oldukça önemlidir. Yıl içerisinde kazan üreticileri tarafından da tavsiye edilen servis hizmetleri, kombinin tüm yıl boyunca değerlendirilmesi, verimli ve tasarruflu çalışabilmesi için, gerekli birçok hizmeti sunar.

Servis hizmeti veren firmaların bakımı ve profesyonel hizmeti alınmadığında; karbon monoksit zehirlenmesi, elektrik arızaları, sıcak su ve ısınma konusunda eksiklikler ve farklı riskler ortaya çıkar.

Kocaeli’nin yerel kombi servisi Arkom Teknik olarak; cihazınızın garanti geçerliliğini korumak, yıllık kontrol ve bakımlarının, profesyonel şekilde gerçekleştirilmesi için profesyonel hizmet verir. Hizmetlerimizin talep edilmesi durumunda deneyimli ve konusunda uzman teknisyenlerimiz hizmet sunarken, hizmetlerimizde ekstra ücretlere maruz kalınmaz.

Haberin Devamı

Gerek bireysel gerekse kurumsal firmalara hizmet veren teknisyenlerimiz, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılarken, müşteri memnuniyeti ve çözüm odaklı hizmetlerimizden, servis öncesi ve sonrası destek hattıyla da yararlanabilir.

Kombi Servisi Hizmeti Hangi Aşamalardan Oluşur?

Hatalı olan ya da bakımsız kalan bir kombi kazanı, bir dizi sorun oluşturur. Sorun oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda güvenliğinizi de tehlikeye ve riske sokar. Gaz kokusunun tespit edilmesi olanaksızdır. Bu yüzden gazlı cihazların yakınında, karbon monoksit alarmı bulundurulmalı ya da herhangi bir sızıntının erken tespit edilmesi için, düzenli bakım ve kontrollerinin yapılması gerekir.

Düzenli bir kombi servis hizmetiyle;

  • İlk olarak görsel olarak kombi incelenir ve temizlenecek, ayarlanacak bölümleri tespit ederek, herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığına bakılır.
  • İkinci aşama; kombinin çalışması ve kontrollerdir. Kombinin doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Gerekli durumlarda tüm fonksiyonlar kontrol edilir.
  • Baca yapısının doğru şekilde takıldığı, herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilir. Bacanın güvenli şekilde takılıp takılmadığı tespit edilir.
  • Kombinin ana bileşenleri temizlenir. Ana brülör, ısı eşanjörü, baca yolları ve ateşleme pimleri temizlenir.
  • Alev algılama sisteminin çalışıp çalışmadığı
  • Pilot brülörlerin kontrolleri
  • Yeterli havalandırmanın olup olmadığı
  • Elektrik kablo bağlantıları
  • Isıtma kontrolleri
  • Gaz ve basınç ayarları yapılır.

Kocaeli kombi servisi hizmetlerinden yararlanarak;

  • Enerji tasarrufu sağlanır.
  • Olası sorunlar, önceden tespit edilir.
  • Kombinin tamamen değiştirilmesi önlenir.

Aynı zamanda kombinin incelenip bakımı yapıldığı sırada, kombi kapağının çıkarılamadığı durumlarda, karbon monoksit pompalama miktarının kontrol edilebilmesi için baca gazı analizi testi gerçekleştirilir. Aynı zamanda yoğuşmalı kombilerde yoğuşma tuzağı çıkarılır ve temizlenir.

Haberin Devamı

Klima Servis Hizmetleri Nelerdir?

Bir klimanın filtre, bobin, batarya, drenaj ve kanatları, klima sisteminin tüm sene boyunca etkin ve verimli şekilde çalışmasını sağlayan parçalarıdır ve düzenli bakım ister. Bakımın geciktirilmiş olması ya da ihmal edilmesi, enerji kullanımını artırırken, klima performansının da düşmesine neden olur.

Klima verimliliğinin sağlanması için filtrelerin rutin olarak değiştirilmesi ve temizlenmesi gerekir. Tıkanmış, kirlenmiş filtreler; normal hava akışını engellediği gibi, sistemin etkin şekilde çalışmasını da azaltmaya başlar.

Klima evaporatör bobini ve kondenser bobininin kirlenmemesi ve düzgün çalışması için, temiz bir filtre gerekir. Aynı şekilde alüminyum kanatlar, kolaylıkla bükülebildiği için, serpantinden gelecek hava akışını engelleyebilir.

Klima ünitesinin tahliye kanalları kirlendiğinde, nem azaltma özelliğini kaybetmeye ve ortamın aşırı nemli olmasına neden olur. Tüm bu işlemlerin doğru şekilde ve profesyonel yapılabilmesi için, Kocaeli klima servisi hizmeti sunan Arkom Teknik hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Klima teknik servis hizmetlerimizde;

  • Doğru miktarda soğutucu akışkanı olup olmadığı kontrol edilir.
  • Sızıntı olup olmadığını görmek için, detektör kullanılarak soğutucu akışkan kaçakları tespit edilir.
  • Merkezi sistemde kanal sızıntısı olup olmadığı kontrol edilir.
  • Evaporatör bobininde hava akışı ölçülür.
  • Elektrik kontrol sırası kontrol edilerek, ısıtma ve soğutma sisteminin aynı anda çalışmadığından emin olunur.
  • Elektrik terminalleri incelenir, bağlantılar temizlenir ve gerekli durumlarda iletken olmayan kaplama uygulanabilir.
  • Yağ motorları ve kontrol kayışlarında sızdırmazlık ve aşınma olup olmadığına bakılır.
  • Termostatın doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.

Klimalarda en yaygın sorunlardan birisi yanlış kullanımdır. Hatalı kurulum, kötü servis prosedürleri, yetersiz bakım, klimalardaki diğer yaygın sorunlardandır.

Profesyonel Kombi ve Klima Servis Hizmeti Nereden Alınır?

Klimaların soğutucu akışkan seviyesinin düşük olması, kurulum sırasında yetersiz şarj olması ya da sızıntı yapması, soğutucu kaçak sorunlarının başında gelir. Elektrik kontrol arızası, sensör sorunları, drenaj sorunları, klima için oluşan diğer sorunlardandır.

Aynı şekilde kombilerde de zamanında yapılmayan bakım ve kontroller, kombinin zamanla arızalanmasına ve istenmeyen sorunların çıkmasına neden olur. Klima ya da kombi bakım ve kontrollerini yaptıracağınız teknik servisin bazı özelliklerinin olması gerekir.

Kombi ve Klima teknik servis hizmeti alırken;

  • Sektörde ne kadar süredir hizmet verdikleri
  • Hangi üretici ortaklarla çalıştıkları
  • Fiyat politikalarının ne düzeyde olduğu
  • Müşteri hizmetleri ve desteği sunup sunmadıkları
  • Satış öncesi ve sonrası teknik desteğin olup olmadığı
  • Lisanslı ve sertifikalı teknisyenlerin olup olmadığı

Isıtma ve soğutma sistemleri sektöründe yıllardır hizmet veren Arkom Teknik; satış, montaj, bakım, onarım, teknik ekipman tedarik hizmeti ve danışmanlık hizmetleriyle, Kocaeli ve çevresinde, profesyonel ve kaliteli hizmet sunar.

Ücretsiz keşif, düşük fiyat garantisi, 7/24 teknik destek hizmeti sunan Arkom Teknik, hızlı ve güvenlik teknik servis hizmetlerini sunarken, sertifikalı ve uzman personel ile, profesyonel çözüm sunar.

Servis öncesi ve servis sonrasında destek hattını hizmete sunan firmamız, aynı gün içinde adrese servis hizmeti sunar. Konusunda uzman ve deneyimli ekibimiz tarafından gerçekleştirilen ücretsiz keşif sonrasında, servis hizmeti verilir ve hizmetin sona ermesinin ardından kredi kartıyla kapıda ödeme yapılabilir.

Gerek ev gerekse işyerleri için ihtiyaç ve beklentilere uygun şekilde, ısıtma ve soğutma sistemlerinde profesyonel destek almak, kombi ve klima servisi hizmetlerinden yararlanmak için, www.arkomkombi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

klima servisi

kombi servisi

www.arkomkombi.com

Bu bir ilandır.