Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

“İyi giyim, itibarı artırır” diye bir söz vardır. Çalışan, üreten kadın her zaman çevresine kıyafetiyle de iyi mesajlar vermelidir

Kadın olmak harika ama bir o kadar da zor değil mi sizce de? Hem iyi bir anne hem iyi bir eş hem çalışıp ev bütçesine katkı sağlamak hem de bakımlı ve çarpıcı olmak... Çalışan, üreten kadın her zaman çevresine kıyafetiyle de iyi mesajlar vermelidir.
Kıyafetlerimiz konuşur, yaşam tarzınızı, nasıl bir işte çalıştığınızı, kültürünüzü, ekonomik durumunuzu, ruhunuzu belli eder. O yüzden de çok dikkatli olmanız gerekir. İstemeden yanlış mesajlar verebilirsiniz. Özellikle iş hayatı çok iddialı kıyafetleri kaldırmaz. Biraz dozunu kaçırırsanız, sizi ciddiye almaları zorlaşabilir. Çünkü kıyafetiniz kişiliğinizin önüne geçtiği anda ön yargılar başlar. Tabii ki renkli giyinmek, farklı olmak iş hayatın da kabul görür ama ince bir çizgi vardır işte o çizgi sizi gösterendir.

Haberin Devamı

Sektörle uyum şart!

İş giysileri aynı zamanda sofistike görünmenizi de sağlamalı. Sektör ile uyum içinde olmalıyız. Moda sektörü, medya, reklam veya sanatla uğraşılan bir sektörde avangart bir görünüm son derece rahat karşılanırken bir bankacı için aynı şeyi söylemek zor. Siz de bu sınırlar dahilinde zarif ve sofistike görünmeyi becerebiliyorsanız bu size iş hayatında avantaj sağlar, ancak bu sınırları aştığınız takdirde görüntünüz işinizin önüne geçer.
Yanlış giyim kişiyi yorgun, silik, sinirli, soğuk, fazla sıcak, ciddi veya ciddiyetsiz gösterebilir.

Çalışan kadının şıklığı detaylarda gizlidir

Dikkat edilmesi gerekenler

- Ayaklı askınız varsa, haftanın beş günü nasıl giyinmek istiyorsanız, fularınıza kadar asarsanız, sabah kaktığınızda ne giyeceğim derdi olmaz.
- İş kıyafetlerini eğlenceli hale dönüştürmek sizin elinizde... Renkli aksesuarlar, fularlar ve ceket üzerine takılan kemerlerle bunu gerçekleştirebilirsiniz.
- Fazla dekolteden kaçınmalısınız.
- Mini etek giyiyorsanız, çorap tercih etmelisiniz.
- Omzu açık kıyafetler giyinmemelisiniz.
- Aşırı makyaj ve takma kirpikler tercih etmemelisiniz.
- Belinizi açıkta bırakan kıyafetler giymemelisiniz.
- Gömlek düğmelerinize dikkat etmelisiniz.
- Düz ayakkabılarla da şıklığı yakalayabilirsiniz. (Topuklu ayakkabılarınızın yürürken çok ses çıkarmaması için, altına lastik tarzında bir şeyler yaptırabilirsiniz.)
- İş yeriniz jean pantolon giyinmenize izin veriyorsa üzerine giyeceğiniz bluzun çok spor olmamasına dikkat etmelisiniz. (Ceket içine tişört, gömlek ve iddialı kocaman eşarplar, fularlar, uzun kolyeler ve olmazsa olmaz inciler tercihiniz olsun.)