Dünya Musk'dan tarihi karar! Twitter'ın logosunu değiştirdi, Dogecoin uçuşa geçti

Musk'dan tarihi karar! Twitter'ın logosunu değiştirdi, Dogecoin uçuşa geçti

04.04.2023 - 09:19 | Son Güncellenme:

Twitter'ın sahibi Elon Musk, dün popüler sosyal medya sitesinin logosunu değiştirdi. Kullanıcılar tarafından şaşkınlıkla karşılanan olay kısa sürede gündem olurken konuyla ilgili Musk bir de paylaşımda bulundu.

Muskdan tarihi karar Twitterın logosunu değiştirdi, Dogecoin uçuşa geçti

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı geçtiğimiz sene 44 milyar dolara satın aldı. Musk bu satın alım için hisse başına 54,20 dolar ödedi.

Haberin Devamı

Twitter’ı satın alma konusunda varılan anlaşmayı yaptığı basın açıklaması ile duyuran Musk, ”İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” dedi.

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM'

Musk, “Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak, Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var. Onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Öte yandan Musk satın alımından kısa bir süre sonra mavi tik uygulamasını ücretli hale getirdi. Twitter'da büyük tepki toplayan bu yenilik sonrası Musk, geri adım atmadı.

Haberin Devamı

LOGOYU DEĞİŞTİ, BİR DE PAYLAŞIM YAPTI

Dün yaşanan gelişmede ise Twitter'da mavi kuş yerine dogecoin sembolü köpek yer almaya başladı. Bir kripto para olan Dogecoin, logosunda Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği taşır.

Muskdan tarihi karar Twitterın logosunu değiştirdi, Dogecoin uçuşa geçti

Olayın gündem olması üzerine ise Elon Musk'dan açıklama geldi. Esprili bir şekilde duruma yanıt veren Musk, yaptığı paylaşımda 'Bu eski bir fotoğraf' ifadesini kullandı.

Muskdan tarihi karar Twitterın logosunu değiştirdi, Dogecoin uçuşa geçti



Öte yandan Musk'ın bu hamlesi Dogecoin'in değerini katlamaya yetti. Popüler kripto para birimi logo değişikliği sonrası yüzde 30 değer kazandı. Dogecoin an itibariyle 1,89 liradan işlem görüyor.

Yazarlar