Eğitim Şifalı Taşlar Nelerdir? Kısaca Faydaları Ve Özellikleri

Şifalı Taşlar Nelerdir? Kısaca Faydaları Ve Özellikleri

11.01.2022 - 15:28 | Son Güncellenme:

Milyonlarca yılda oluşan doğal taşlarda başta berilyum, kalsiyum ve sodyum olmak üzere birçok mineral bulunmaktadır. Bu minerallerden bazıları insan sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda çeşitli titreşimlere sahip olan doğal taşların ruh sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. Şifalı taşlar nelerdir? Sizin için faydaları ve özellikleri ile birlikte derledik.

Şifalı Taşlar Nelerdir Kısaca Faydaları Ve Özellikleri

Günümüzde en çok kullanılan şifalı taşların başında akik taşı gelir. Turuncu, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli akik taşları kolye, halhal, bileklik ve yüzük gibi takılarda da kullanılır. 

Haberin Devamı

Şifalı Taşlar Nelerdir? 

 Dünya genelinde en çok çıkarılan ve kullanılan şifalı taşların isimleri şu şekilde sıralanabilir. 

 1- Pembe Kuvars 

 2- Ametist Taşı 

 3- Ay Taşı 

 4- Turkuaz 

 5- Lapis Lazuli 

 Şifalı Taşların Faydaları ve Özellikleri 

 1- Pembe Kuvars: 

 Pembe kuvars, olumsuz düşüncelerin insan psikolojisinde yarattığı tahribatı giderir. Kişinin çok daha neşeli ve mutlu olmasını sağlar. Halk arasında sevgi taşı adıyla da bilinen pembe kuvarslar, evdeki negatif enerjinin dağılmasında da etkilidir. 

 2- Ametist Taşı: 

 Yunan mitolojisinde ahlakı ve adaleti temsil eden ametist taşı, stres ve kaygı bozukluklarına iyi gelir. Radyasyonun yol açtığı sağlık sorunlarına doğal bir çözüm olan olan ametist taşı, yakuta benzediği için mor yakut adıyla da bilinir. 

Haberin Devamı

 Ülkemizde en çok Karadeniz ve Marmara Bölgesinde çıkartılan ametis taşı, alerjiye bağlı olarak ciltte meydana gelen kızarıklıkların çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. 

 3- Ay Taşı: 

 Ay taşı, çok fazla kabus gören ve gece uykusundan uyanan kişilerin evlerinde bulundurması gereken taşlardan biridir. Ay taşı İnsanın korkmasına ve sıkılmasına neden olan etkilerden korur. Kişinin çok daha neşeli ve enerjik olmasını sağlar. 

 Hinduizm dininin yaygın olduğu ülkelerde kutsal kabul edilen ay taşı, kronik baş ağrılarına iyi gelir. Özel yaşamında gel- gitler yaşayan kişilerin de ay taşından yapılma bir kolye ya da bileklik takması önerilir. 

 4- Turkuaz Taşı: 

 Adını turkuaz renginden alan bu doğal taşın şans getirdiğine inanılır. Tıpkı pembe kuvars gibi turkuaz taşı da kötü enerjiyi uzaklaştırır ve kişinin olaylara çok daha pozitif bakmasını sağlar. Diğer adı firuze olan bu taşlar kan akışını hızlandırır ve kalp hastalıklarına karşı korur. 

 5- Lapis Lazuli Taşı: 

 Rengi mavi ve lacivert renkli lapis lazuli, Antik Mısır döneminden bu yana kullanılmaktadır. Böbrek ve kemik ağrılarına iyi gelen bu taşlar, kişinin manen rahatlamasına ve kaygılardan kurtulmasına yardımcı olur. En önemli faydalarından bir diğeri kemikleri güçlendirmesidir.