Eğitim Tüketim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tüketim Örnekleri Nelerdir?

Tüketim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tüketim Örnekleri Nelerdir?

30.06.2022 - 03:54 | Son Güncellenme:

Herhangi bir şeyin harcanması ve bitirilmesi tüketim olarak adlandırılmaktadır. Tüketmek eylemi burada tüketim olarak düşünülmektedir. Pek çok durumda tüketim eylemi gerçekleştirilmektedir. Gerçek bir anlamı olduğu gibi mecazi bir anlamı da bulunmaktadır. Mecazi anlamda ruhsal olarak bitmek gibi bir anlamı bulunmaktadır. Gerçekler anlamda yenen yiyecekler bir tüketim eylemi örneği olarak verilebilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Tüketim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Tüketim Örnekleri Nelerdir


Tüketim yapmak tüm insanlığın eylemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğada bile bilerek ya da bilmeyerek tüketimler yapmaktayız. Bitirmek, harcamak ve yok etmek gibi kelimeler tüketim kelimesinin karşılığı olarak düşünülmektedir.

Tüketim Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Tüketim kelimesi insanlara özgü bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya üzerinde var olan ve tüketilebilecek her bir madde bitirilmektedir. Bitmesi ve sona ermesi de tüketimi ortaya çıkarmaktadır. Bunun dışında üreticiler tüketim maddeleri üretmektedir. Bunları alıp kullanmak da birer tüketim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tüketim kelimesi TDK sözlüğünde harcamak anlamına gelmektedir. Üretilmiş olan tüm tüketim malları harcandığında tüketim eylemi ortaya çıkmaktadır. Tüketme eylemi de bir tüketim şeklidir ve genellikle insanlar yapmaktadır. Örneğin aldığımız nefes bile oksijeni tüketmemize neden olmaktadır. Bu örnek dışında bir yemeği yiyip bitirmek de bir tüketim işi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tüketim Örnekleri Nelerdir?

Tüketim kelimesi gerçek ve mecazi anlamda kullanılabilecek bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerçek anlamı düşünüldüğü zaman tüketim kelimesi bir şeyi bitirmek anlamına gelmektedir. Mecazi anlamda düşünüldüğü zaman ise gücü kalmamak anlamına gelebilmektedir.

Gerçek anlamda tüketim kelimesi için pek çok örnek verilebilmektedir. Bir yemeği bitirmek veya bir içeceği tamamen içmek birer tüketim örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir kıyafeti satın almak veya bir ayakkabıyı eskitmek de birer tüketim örneği olabilmektedir. Elle tutulan her bir ürünü veya yiyeceği alıp kullanmak birer tüketim örnekleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mecazi anlamda kullanılan tüketim kelimesi genellikle psikolojik alanda karşımıza çıkmaktadır. Örneğin ruhsal olarak yorgun hissetmek bir tükenmek örneği olmaktadır. Havada bulunan oksijeni ciğerlerimize çekmek ve dışarı vermek de bir tüketim örneğidir. Sömürücü davranışlar da yine birer tüketim örneği olarak karşımıza çıkan eylemler arasındadır.