Ekonomi AB’den çıkan İngiltere yolda kaldı!

AB’den çıkan İngiltere yolda kaldı!

28.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de TIR, kamyon ve tanker şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunları süpermarketlerde rafların boş kalmasına ve akaryakıt istasyonlarının kapanmasına neden olurken, İngiliz hükümeti giderek büyüyen krizi yönetmekte zorlanıyor.

AB’den çıkan İngiltere yolda kaldı

EKONOMİ SERVİSİ - Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere’de araç sahiplerinin panik alımlarının ardından büyük kentlerindeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 90’ında yakıt kalmadı. Reuters’ın haberine göre İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının ardından ülkede ağır vasıta şoförü bulma sıkıntısı yaşanırken gıdadan yakıt sektörüne kadar birçok sektörde tedarik sorunu var.

Haberin Devamı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, ülkede 2020’nin ilk çeyreğinde 301 bin 497 olan TIR ve kamyon şoförü sayısı, bu yıl ikinci çeyrekte 232 bin 942’ye indi.

100 bin şoför lazım

İngiliz hükümeti rekabet yasalarını dondurma ve şirketlerin sorunları çözmek için birlikte çalışmasına izin verme kararı alırken Financial Times’da yer alan haberde İngiltere’nin tüketicilere yakıt ulaştırıldığından emin olmak için ordudan yardım istemeyi planladığı ifade edildi. Ancak taşımacılık şirketleri ve akaryakıt istasyonu işletmecileri kısa sürede ek eğitim ve taşımacılık lisansı gerektiren tanker şoförü bulmanın kolay olmayacağına dikkat çektiler. Ülkenin taşımacılıktaki dar boğazın giderilmesi için yaklaşık 100 bin kamyon şoförüne ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor.