Gündem 2 kişiyi yaralayan pitbullun sahibi tahliyesini istedi! Hakimden sert çıkış

2 kişiyi yaralayan pitbullun sahibi tahliyesini istedi! Hakimden sert çıkış

12.04.2022 - 12:26 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda, pitbull cinsi köpeğini ağızlıksız gezdirdiği için kendisini uyaran Muzaffer Akçayır’ın üstüne saldırtan ve iki kişinin yaralanmasına sebep olan Orhan Yıldırım yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada iki aydır tutuklu olduğunu söyleyerek tahliyesini isteyen Yıldırım’a hakim, “10 sayfa sabıka kaydın var, sen bu topluma zararlısın. Köpeğin iki kişiye saldırmış. Seni nasıl salayım?” dedi.

2 kişiyi yaralayan pitbullun sahibi tahliyesini istedi Hakimden sert çıkış

İstanbul Beyoğlu’nda, pitbull cinsi köpeğini ağızlıksız gezdiren Orhan Yıldırım kendisini uyaran Muzaffer Akçayır ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Orhan Yıldırım, köpeğine Akçayır’a saldırması için komut verdi. Muzaffer Akçayır’a saldıran köpek yere düşürerek ayağını ısırdı. Sonrasında ise yoldan geçen Bilgin Erbay’a saldıran köpek Erbay’ı da göğsünden ısırdı.

Haberin Devamı

Yaşanan olayın ardından yakalanan köpek sahibi Orhan Yıldırım, “silahla yaralama” suçundan tutuklandı. İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Orhan Yıldırım ile Bilgin Elbay katıldı.

“MONTUMU VE YELEĞİMİ PARÇALADI”

Duruşmada ilk kez ifade veren mağdur Bilgin Elbay, köpeğe karşı sözlü ya da elle bir işaret edici bir şey yapmadığı halde kendisine saldırdığını söyleyerek, “İlk önce Muzaffer Akçayır’a saldırmış. Bunu görünce polisle ambulansı aradım. Ben gittiğimde Muzaffer yerde baygın yatıyordu. Sanık da köpeği kucağına almış götürüyordu. Tasması yoktu. Köpek bana saldırdı” dedi. Üstünde kalın monto ve deri yeleği olduğunu söyleyen Elbay, “İkisi de parçalandı. Dişi benim derime geçti. Gidip kuduz aşısı oldum” dedi.

Haberin Devamı

“10 SAYFA SABIKAN VAR İTLE KÖPEKLE SUÇ İŞLİYORSUN”

Elbay’ın ifadesinin ardından hakim sanık Orhan Yıldırım’a, “Oğlum senin 10 sayfa sabıkan var. Bir de itle köpekle suç işliyorsun” dedi. Savunma yapan Yıldırım ise, “İki aydır tutukluyum. Vallahi olayın yaşandığı yerde kimseye zarar verme güdüsüyle hareket etmedim. Vallahi billahi. Köpek kucağımda değildi, 34 kiloluk köpek nasıl taşırım” dedi.

2 kişiyi yaralayan pitbullun sahibi tahliyesini istedi Hakimden sert çıkış

HAKİM: “SEN TOPLUMA ZARARLISIN”

Köpeğin zincirinin takılı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Ben kağıt toplayarak geçimimi sağlıyorum. Köpeği bana arkadaş olsun, yoldaş olsun diye aldım. Benden aldırlar. Vallahi pişmanım, suç işlemedim. Çöplerden kağıt toplayarak 26 bin lira para biriktirdim. Kamyonet alacaktım. Sokakta büyüdüm ben, hayatımı kurmaya çalışıyorum. Yemin ederim suç işlemedim. Öyle olsa bir silah alır sıkardım” dedi. Bunun üzerine hakim ise, “O kadar sabıkan var yapmadığın bir o kalmış zaten. Allah’ı karıştırma. Senin aklın var serbest dolaşıyorsun bu dünyada. 10 sayfa sabıka kaydın var, sen bu topluma zararlısın. Köpeğin iki kişiye saldırmış, seni nasıl salayım?” dedi.

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.