Gündem Büyükanıt’ın ‘son hayali’ gerçekleşti

Büyükanıt’ın ‘son hayali’ gerçekleşti

24.06.2008 - 01:51 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, görev süresi dolmadan önce, kendi deyimiyle “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki askerlik dışı son hayalini” gerçekleştirdi.

Büyükanıt’ın ‘son hayali’ gerçekleşti

Büyükanıt, ileride spor akademisine dönüştürülecek TSK Spor Okulu’nun açılışını yaptı.
TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Büyükanıt’ın 22 Haziran 2007 tarihli direktifi çerçevesinde yeniden yapılandırıldı. Okul komutanlığı, Genelkurmay Harekât Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı kuruluşu içine alındı. Gölbaşı‘ndaki Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası’nda dün yapılan açılışa Büyükanıt ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner katıldı.
Büyükanıt, açılış töreninde şöyle konuştu: “Generalliğimin ilk yıllarında askeri konulara ilaveten üç düşüncem, hayalim vardı. İlkini Kara Harp Okulu komutanı olunca gerçekleştirdim. Harbiyeli Şehitler Anıtı’nı başlattım. İkincisi, Anıtkabir’de bir Atatürk Müzesi yapılmasıydı. İkinci Başkan iken bu müzenin yapılmasında katkım oldu. Üçüncüsü ise TSK bünyesinde gerçek manada bir spor okulu kurmaktı. Bu dileğim de gerçekleşmiş oldu.”