Gündem Doğudan batıya kar altında

Doğudan batıya kar altında

17.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye doğudan batıya birçok kentte kar yağışı etkili oldu.

Doğudan batıya kar altında

HABER MERKEZİ - Bazı yerlerde keyifli anlara neden olan kar yağışı, köy yollarının kapandığı yerlerde ise çileye dönüştü. İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan TEM Otoyolu ve D-100 yolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oldu. Kastamonu Valiliği ise kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 13 ilçede eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Bolu'da kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. İzmit Umuttepe bölgesinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaşırken, Kent Ormanı'na gelenler kar yağışının tadını çıkardı.

Haberin Devamı

Köy yolları kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde de soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı da hayatı olumsuz etkiledi. Rize'de 230, Giresun'da 228 ve Sinop'ta 195 köy yolu, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi de yağan karla beyaza büründü. İlçede kar kalınlığı yer yer 60 santimetreyi aştı. Van'da önceki akşam başlayan kar yağışı, dün sabaha kadar sürdü. Kent genelinde 335 mahalle ve 367 mezra yolu ulaşıma kapandı. Özalp ilçesinde yolu kapanan Çamurlu Mahallesi'nde mahsur kalan hasta İbrahim Demiröz (60), ekiplerin dört saatlik çalışmasıyla evinden alınarak hastaneye götürüldü.

Hakkâri'de esaret

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılması kararlaştırıldı. Hakkari'de merkeze bağlı 22 köy ve 60 mezra, Yüksekova ilçesine bağlı 58 köy ve 76 mezra, Şemdinli'ye bağlı 18 köy ve 68 mezra, Çukurca'ya bağlı 18 köy ve 14 mezra, Derecik'te ise üç köy ve bir mezranın yolu ulaşıma kapandı.