Gündem Kimlik yenileme son gün ne zaman? Nüfus cüzdanı değiştirme nasıl yapılır?

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Nüfus cüzdanı değiştirme nasıl yapılır?

22.01.2020 - 16:51 | Son Güncellenme:

2019'un son günlerinde kimlik yenileme tarihleri gündem olmuştu. Nüfus cüzdanı değiştirme tarihlerini net olarak bilmeyenler "kimlik yenileme son gün ne zaman?" diye aratıyordu. Bugün eski ehliyetlerle ilgili süre uzatılınca konu bir kez daha gündem oldu. İşte kimlik yenileme son tarihi...

Kimlik yenileme son gün ne zaman Nüfus cüzdanı değiştirme nasıl yapılır

 

Eski ehliyetlerle ilgili süre uzatıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Bu haberin ardından Kimlik yenileme son tarihi de gündem oldu ve "Kimlik yenileme son gün ne zaman?" sorusu sorulmaya başlandı.

KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? KİMLİK GEÇERLİLİK TARİH

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek.

Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 22,50 TL