En güzel sebze köz böyle yapılır! Altın kuralı atlayınca mahvoluyor, hemen kapatın
Sebzeleri közlemenin çok kolay olduğunu düşünenlerdenseniz, herkesin yaptığı hataları yapıyor olabilirsiniz. Bu hatalar, sebzelerin lezzetini azaltıyor. Ayrıca sebzelere közde pişmenin vermiş olduğu o kendine has tadı götürebiliyor. Siz de haberimizdeki hataları yapanlardansanız, bu hataların doğrularını öğrenmenin tam zamanı! Peki en güzel sebze közleme işlemi nasıl yapılır?
|
1
1 / 9Fotoğraf
SEBZELERİ YIKADIKTAN SONRA GÜZELCE KURULAMIYORSUNUZ
Közlemek üzere hazırladığınız patlıcan, biber, domates ya da mısır gibi tüm sebzeleri öncesinde yıkamanız gerekir. Ancak yıkadıktan sonra atlamamanız gereken bir adım daha var: Kurulamak! Sebzeleri hiç kurulamadan ya da gelişigüzel kurulayarak közleme işlemine geçmek, hem közleme işleminin süresinin uzamasına sebep olur hem de közlenme sonrası sebzelerin kabuğunu soymayı zorlaştırır. Bu nedenle közleyeceğiniz sebzeleri temiz bir el beziyle güzelce kurulamak ya da tamamen kurumasını beklemek önemlidir.