National Sunflower Association’ın, Radisson Blu Hotel Şişli’de düzenlediği blogger etkinliğinde, Dakota ay çekirdeğinin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatımı ile World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk şef olan Fikret Özdemir ile bloggerlar, yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi.
|
1
1 / 5Fotoğraf
National Sunflower Association uzmanlarına göre, küçük olmalarına rağmen ayçekirdeği yoğun bir vitamin, mineral ve esansiyel yağ kaynağı. Mükemmel bir atıştırmalık olmasının yanı sıra ayçekirdeği sağlık üzerinde inanılmaz faydalara sahip. Ayçekirdeğinin en önemli beş faydası şöyle:
"1. Kalp damar sağlığını geliştirir: Ayçekirdeği, kalp damar sağlığını güçlendiren iki besin bileşeni içermektedir: E vitamini ve folat.
Bir su bardağının dörtte biri miktarında ayçekirdeği günlük E vitamini ihtiyacımızın yüzde 60’ından fazlasını içermektedir. Bu esansiyel vitamin, önemli bir antioksidan işlevi görmektedir ve dengeli düzeylerde bulunan E vitamini kalp damar hastalıklarından dolayı erken ölüm riskini toplamda daha fazla düşürülmesiyle bağlantılı bulunmuştur.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Baha Aydoğ, E vitamininin,beyin sağlığını ve hücre zarlarını kızarıklık ve şişmeye karşı korumak için serbest radikallerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.