SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?

Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Tatilin kiri eve girmesin! Tüyosu yapışkanlı roll-on, bu taktik bavulu yeniliyor
  2. Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkın
  3. Tadı çimen, faydası fişek gibi! Maçayı içen içene, metobalizmayı uçuruyor
  4. Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’
  5. Bu hatalar cildi mahvediyor! Kılıfları böyle saklayın, riskli olabilir
  6. Kuaförün bile tutturamadığı rengi evde yakalayın! Turunculaşmaya son, sırrı papatya
  7. Bakır tavayla köşeyi dönün! Koleksiyoncular mumla arıyor, 3 bin liraya satılıyor
  8. Biten rulolar altın değerinde! Vitamin olup besliyor, bahçeyi coşturan etki
  9. Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla
  10. Aynada ne leke ne toz kalacak! Hazır fısfıslara taş çıkartır, demlemek yetiyor

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.