SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!

İngilterede 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoğunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduğu bilinen bir gerçektir" dedi.  

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri
  2. 1 kaşık tozu bile aloe verayı coşturuyor! Patır patır yavrulayacak, fırına atın
  3. Poğaçaya süt mü yoksa su mu katmalıyım? Yumuşacık oluyor, puf puf kabaran tarif
  4. Nar ekşisini artık marketten almayacaksınız! En ekşisini seçin, salataların yıldızı
  5. Sürerken dikkat, fazlasına gerek yok! Yüz için 1 tatlı kaşığı yetiyormuş
  6. 18 ayda mucize değişim! 41 yaşında 43 kilo verdi: 'Haftada 4 kez bunu yaptım'
  7. Tıkanan duş başlığı şelale gibi akacak! Torbayla tesisatçı taktiği, suyu da temizliyor
  8. Tükenmez kalemler gerçekten tükenmeyecek! Kurusa da çaresi var: Kaynatın
  9. 1 fincan içen boğaz ağrısını unutuyor! Doktorların doğal reçete, antibiyotik gibi etki ediyor
  10. Bitkiden bitkiye mikrop bulaşıyor! Toprak değil siz yayıyorsunuz, dezenfekte etmek şart

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.