Kanser riskini azaltan 7 besin
Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre kanser olan kişi sayısı 18 milyona ulaştı. Yediklerimize ve yaşam tarzımıza dikkat etmek kanserden koruyan en önemli etmenlerden. Peki, kanserin önüne geçebilmek için doğanın renkli gücü ne kadar etkili?
28.03.2019 - 10:51
|
Son Güncellenme: 29.03.2019 - 09:27
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “1-7 Nisan Kanser Haftası” kapsamında kanserden korunmaya yardımcı olan besinleri sıraladı.
Buğday çimi suyu kanser hücrelerinin büyümesini engeller
20 çeşit aminoasit ve antioksidan özelliği taşıyan enzimleri barındıran buğday çimi özünde; B kompleks ve C vitaminleri, selenyum, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri vardır. Bu yeşil güç; klorofilin yapısı ile neredeyse aynıdır.
İçeriğindeki klorofil, hemoglobin üretimini artırır ve buna bağlı olarak vücutta oksijen oranı da artar. Kısacası buğday çimi suyu kanser hücrelerinin oluşmasına, büyümesine uygun olmayan bir ortam yaratır ve oluşuma engel olur. Buğday çimi suyundan günde en fazla 1 likör bardağı ölçüsü kadar içilmelidir.