SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kanser riskini azaltıyor! Yer elmasının faydaları saymakla bitmiyor

Yer elması, aynı zamanda topinambur olarak da bilinen helianthus tuberosus bitkisinin yenilebilir yumrularından elde edilen bir sebze. Tatlımsı bir lezzeti olan yer elması, çiğ olarak tüketilebileceği gibi pişirilerek, kızartılarak, haşlanarak veya çeşitli yemeklerde kullanılarak tüketilebiliyor. Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi nedeniyle sağlıklı bir sebze olarak kabul ediliyor ve çeşitli yemeklerle salatalarda tercih ediliyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, yapılan araştırmalarla yer elmasının sağlığa faydalarının kanıtlandığını söylüyor.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Paslanan bisiklet için buzdolabına koşun! Keyifli sürüş için şart: Sirkeyi solladı
  2. Kurutma makinesine gerek kalmıyor! Böyle kurulayın, bukleler daha belirgin
  3. Salatayı tarladan toplamış gibi yapıyor! Şifre: Bastırıp 5 dakika beklemek
  4. Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor
  5. Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
  6. Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok! Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
  7. Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
  8. Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
  9. Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor
  10. Genç yaşta yaşlandıran tuzak! İlk belirtisi alınan kilolarmış, vitaminsiz olmaz

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.