Kızartmadan çıtır ve sulu! Bagetleri suda bekletip fırınlayın, adeta lezzet şöleni
Tavuk baget, doğru pişirildiğinde dışı çıtır, içi ise yumuşacık ve sulu olabilir. Ancak her yemekte olduğu gibi tavuk pişirmekte de bazı püf noktaları vardır. Tavuk baget yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktasını haberimizde derledik!
|
1
1 / 11Fotoğraf
Lezzetli ve sulu bir tavuk baget için etleri mutlaka marine etmelisiniz. Fırını önceden ısıtmaktan, pişirme sırasında çevirmeye kadar her detay iyi bir tavuk için şarttır. Her tarafının eşit kızarmasını sağlamak tavuk için en önemli detaylardandır. Ek olarak derisini soymadan pişirmek de çıtır bir doku kazandıracaktır. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirmeyi unutmamalısınız. Böylece suyu içinde kalacak ve lokum gibi olacaktır. İşte tavuk baget yapmanın tüm detayları!