Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıKızartmadan çıtır ve sulu! Bagetleri suda bekletip fırınlayın, adeta lezzet şöleni
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Kızartmadan çıtır ve sulu! Bagetleri suda bekletip fırınlayın, adeta lezzet şöleni

    29.05.2025 - 11:16 | Son Güncellenme: 29.05.2025 - 17:19

    #tavuk baget pişirme teknikleri#tavuk baget püf noktaları#tavuk baget nasıl yapılır#tavuk baget pişirme sırları#tavuk baget sulu pişirme#tavuk baget fırınlama#tavuk baget lezzetli pişirme#tavuk baget pişirme süresi#tavuk baget pişirme yöntemleri#tavuk baget pişirme ipuçları
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Tavuk baget, doğru pişirildiğinde dışı çıtır, içi ise yumuşacık ve sulu olabilir. Ancak her yemekte olduğu gibi tavuk pişirmekte de bazı püf noktaları vardır. Tavuk baget yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktasını haberimizde derledik!

    1/11Kızartmadan çıtır ve sulu Bagetleri suda bekletip fırınlayın, adeta lezzet şöleni

    Lezzetli ve sulu bir tavuk baget için etleri mutlaka marine etmelisiniz. Fırını önceden ısıtmaktan, pişirme sırasında çevirmeye kadar her detay iyi bir tavuk için şarttır. Her tarafının eşit kızarmasını sağlamak tavuk için en önemli detaylardandır. Ek olarak derisini soymadan pişirmek de çıtır bir doku kazandıracaktır. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirmeyi unutmamalısınız. Böylece suyu içinde kalacak ve lokum gibi olacaktır. İşte tavuk baget yapmanın tüm detayları!

    2/11MARİNE ETMEDEN BAŞLAMAYIN

    MARİNE ETMEDEN BAŞLAMAYIN

    Tavuk bagetleri mutlaka marine etmelisiniz. Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz ve baharatlarla en az 2 saat, tercihen 1 gece buzdolabında bekletmek en iyisidir. Bu hem lezzet katar hem de eti yumuşatan faktörlerin başında gelir.

    3/11ODA SICAKLIĞINDA PİŞİRMEYE BAŞLAYIN

    ODA SICAKLIĞINDA PİŞİRMEYE BAŞLAYIN

    Buzdolabından çıkan bagetler doğrudan pişirilirse dışı pişerken içi çiğ kalabilir. Marine edilmiş bagetleri 20 ila 30 dakika oda sıcaklığında bekletip öyle pişirmeye başlamak bu sorunun önüne geçebilir.

    4/11DERİSİNİ SOYMAYIN, LEZZETİ ORADA

    DERİSİNİ SOYMAYIN, LEZZETİ ORADA

    Bagetlerin üzerindeki deri, pişirme sırasında hem yağı dışarı çıkarır hem de ona çıtırlık kazandırabilir. İsterseniz tavuk piştikten sonra deriyi çıkarabilirsiniz. Ancak pişirme sırasında üzerinde tutmak önemlidir.

    5/11BAHARAT DENGESİNİ KURUN

    BAHARAT DENGESİNİ KURUN

    Tavuk baharatı sevse de fazla baharat etin tadını bastırabilir. Kırmızı toz biber, kekik, sarımsak tozu, karabiber ve kimyon gibi klasikler her zaman en iyi sonuçları verir. Burada en önemlisi tuz oranına dikkat etmektir.

    6/11FIRINLAYACAKSANIZ ÖNCEDEN ISITIN

    FIRINLAYACAKSANIZ ÖNCEDEN ISITIN

    Fırın ısıtılmadan tavuk konulursa suyunu salar ve dışı çıtırlaşmayabilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırın tavuk pişirmek için ideal sıcaklıktır. İlk 10 dakika yüksek ısı, sonrasında biraz düşük ısıda pişirebilirsiniz.

    7/11YAĞLI KÂĞIT VEYA IZGARA KULLANIN

    YAĞLI KÂĞIT VEYA IZGARA KULLANIN

    Fırında altının da güzel pişmesi için yağlı kâğıt serilmiş tepsi yerine tel ızgara kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece tavuğun altına damlayan yağlar sayesinde dışı çıtır olabilir.

    8/11FIRINDA ÇEVİRİN, EŞİT KIZARSIN

    FIRINDA ÇEVİRİN, EŞİT KIZARSIN

    Bagetleri tek taraflı pişirmek pek de sağlıklı değildir. Fırında her 15 ila 20 dakikada bir çevirerek her yüzeyinin eşit kızarmasını sağlamalısınız.

    9/11İÇ SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN

    İÇ SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN

    Tavuğun içinin tam piştiğinden emin olmak için termometre kullanabilirsiniz. 75 derece iç sıcaklık tavuk için idealdir. Termometre yoksa en kalın kısmını kesip pembelik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    10/11FIRIN DEĞİL, TAVADA MI

    FIRIN DEĞİL, TAVADA MI?

    Tavuğu tavada pişiriyorsanız önce yüksek ateşte dışını mühürlemeli, sonra kapağı kapatıp kısık ateşte içini pişirmelisiniz. Son 5 dakikada kapağı açıp tekrar yüksek ateşe alarak çıtırlık vermeyi deneyebilirsiniz.

    11/11DİNLENDİRMEDEN SERVİS ETMEYİN

    DİNLENDİRMEDEN SERVİS ETMEYİN

    Pişen tavuk bagetlerini hemen kesmemelisiniz. 5 ila 10 dakika dinlendirerek suyunun içinde kalmasını sağlamalısınız. Bu sayede tavuğunuz daha lezzetli ve sulu olur. Afiyet olsun!

    EN ÇOK OKUNANLAR
    CNN listeledi, kebap sadece görünen kısmı İşte 23 lezzetli Türk yemeği
    CNN listeledi, kebap sadece görünen kısmı! İşte 23 lezzetli Türk yemeği
    Patatesi hep yanlış haşladık Kaynar su şartmış, lezzet tavan yapıyor
    Patatesi hep yanlış haşladık! Kaynar su şartmış, lezzet tavan yapıyor
    Cebinde taşıyanların haberi yok Bu cüzdan zehir saçıyor, markası açıklandı
    Cebinde taşıyanların haberi yok! Bu cüzdan zehir saçıyor, markası açıklandı
    Ayağı vuran ayakkabıyı buzluğa atın 1 numara büyütüyor, deneyen memnun
    Ayağı vuran ayakkabıyı buzluğa atın! 1 numara büyütüyor, deneyen memnun
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    İlgili Haberler
    Usta oyuncu Devlet Devrim son yolculuğuna uğurlandı
    Usta oyuncu Devlet Devrim son yolculuğuna uğurlandı
    Survivor Sahra anne olmak için gün sayıyor Bebeğine yazdığı duygu yüklü mesaj ağlattı
    Survivor Sahra anne olmak için gün sayıyor! Bebeğine yazdığı duygu yüklü mesaj ağlattı
    Survivorda yasak aşk iddiası Yağmur Bandadan ilk açıklama geldi
    Survivor'da yasak aşk iddiası! Yağmur Banda'dan ilk açıklama geldi
    Radyo Dde canlı yayınlanacak Sümela Manastırı’nın eteklerinde koş, sınırlarını zorla
    Radyo D'de canlı yayınlanacak! Sümela Manastırı’nın eteklerinde koş, sınırlarını zorla

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo