SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolajen üretimini artırmak için olmazsa olmazsa 11 süper besin

Kolajen kaybı, 18-29 yaşlarında başlıyor. 40 yaşından sonra yılda yaklaşık %1’i kaybediliyor. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde bu azalma yüzde 50'leri buluyor. 80 yaşına gelindiğinde ise kolajen kaybı genel olarak %75’lere ulaşıyor. Kolajen oluşturan 3 aminoasit; prolin, lizin ve glisindir. Peki, bu aminoasitlerin doğal olarak bulunduğu gıdalar hangileridir? Sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında kilit rol üstlenen kolajen en çok hangi besinlerde bulunur? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esra Şahin sıraladı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Paslanan bisiklet için buzdolabına koşun! Keyifli sürüş için şart: Sirkeyi solladı
  2. Kurutma makinesine gerek kalmıyor! Böyle kurulayın, bukleler daha belirgin
  3. Salatayı tarladan toplamış gibi yapıyor! Şifre: Bastırıp 5 dakika beklemek
  4. Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor
  5. Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
  6. Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok! Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
  7. Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
  8. Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
  9. Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor
  10. Genç yaşta yaşlandıran tuzak! İlk belirtisi alınan kilolarmış, vitaminsiz olmaz

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.