Mantar sirkeyle mi, tuzla mı temizlenir? Lezzeti kaybetmeyin, 2-3 dakika yeter
İlkbahar ve yaz aylarında doğadan toplanıp tezgâhlarda boy gösteren bu lezzet bombaları, sofralarımızı şenlendiriyor. Ama işte o kritik soru: Mantarı nasıl temizlemeli ki hem tertemiz olsun hem de o muhteşem aromasını korusun? Tuzlu su mu, sirkeli su mu, yoksa bambaşka bir yöntem mi? İşte lezzeti koruyan temizleme sırrı.Mantar, süngerimsi yapısıyla mutfakta biraz nazlı bir misafir. Suyu çabucak emiyor, bu yüzden yanlış bir temizlik yöntemiyle lezzetini ve dokusunu kaybetmesi an meselesi. Üstelik marketten aldığımız mantarların üstünde gözle göremediğimiz toprak kalıntıları olabiliyor. En etkili temizlik yöntemi bakın neymiş.