Yazın her akşam sofrada! Kabuklarını doğrayıp karanfille kaynatın: Ödem kalmıyor
Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan karpuz özellikle akşamları sofraları süsler. Serinletici etkisiyle öne çıkan bu karpuzun kabukları genellikle çöpe gider. Oysa karpuz kabuğu da en az meyvenin kendisi kadar faydalı ve değerlidir. Üstelik şekerle kaynatıldığında ortaya hem lezzetli hem de şifa dolu bir tatlı çıkar! Peki ama nasıl?
|
1
1 / 8Fotoğraf
Geleneksel mutfağımızda az bilinse de karpuz kabuğundan reçel yapmak, geçmişte uygulanan israfı önleyen yöntemlerden biriydi. Şimdi unutulmaya yüz tutmuş bu tarif, hem doğaya dost hem de sofralara farklılık katacak bir lezzet sunar. İşte karpuz kabuğunu çöpe atmadan nasıl değerlendirebileceğiniz ve şekerle kaynatıldığında neler olduğuna dair her şey!