Sarımsak kabuğu soymaya son! Ezeceği hep yanlış kullandık, direkt atın
Sarımsağı hazırlarken karşılaşılan zorluklar, özellikle kabuğunu soyma işlemi ve ele sinen kokusu, birçok kişi için caydırıcı olabilir. Bu noktada ise sarımsak ezicileri devreye girer. Bu küçük ama pratik mutfak aleti, sarımsağı saniyeler içinde ezerek hem zaman kazandırır hem de elleri kokudan korur. Ancak bu aleti yanlış kullanma ihtimaliniz çok yüksek. İşte doğru yöntemleri.Sarımsak, dünya mutfaklarında olduğu gibi Türk mutfağında da merkezi bir yere sahiptir. Çorbalardan et yemeklerine, soslardan mezeler, Türk mutfağında da sıkça kullanılıyor. Ancak, sarımsağı hazırlama süreci, özellikle soyma ve doğrama aşamaları, zaman alıcı olabiliyor. O nedenle sarımsak ezici aletlerin mutfakta bulundurulması bir hayli kullanışlı. Ancak bu aletleri doğru kullanmıyor olabilirsiniz.