10.01.2021 - 11:08 | Son Güncellenme:
Çocukların dışında, yetişkinlerin sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için süt ürünlerine ihtiyacı yoktur. Özellikle süt ürünlerini temel besinleri içeren diğer yiyeceklerle değiştirirseniz vücudunuz için daha yararlı olacaktır.
Bir türlü geçmeyen baş ağrılarınızın asıl nedeni süt ürünleri olabilir. Süt ürünleri migreni tetikleyebilir.
Kahve içtiğiniz, düzenli uyuduğunuz ve stres yaşamadığınız halde başınız ağrıyorsa kesinlikle bunun nedeni kesinlikle süt ürünleri olabilir. Bu yüzden süt tüketimini minimum seviyeye indirmeye çalışın.
Süt ürünlerinde ruh sağlığını doğrudan etkileyen birçok hormon vardır. Bu hormonlar vücudunuza karıştığında ruh hali değişimlerine neden olur.
Ancak süt ürünlerini keserseniz, bu ek hormonlara maruz kalmaz ve duygusal olarak daha stabil hale gelirsiniz.
En çok şikayet edilen rahatsızlıkların başında şişkinlik geliyor. Yapılan araştırmaya göre yetişkinlerin yüzde 65'inin laktozu sindiremediği ortaya çıktı.
Bu da süt ürünleri tüketmenin şişkinliğe, gaz ve ishale yol açtığı anlamına gelir. Eğer siz de sık sık şişkinlik yaşıyorsanız, laktoz intoleransı yaşıyor olabilirsiniz.
Laktoz intoleransınızın olduğunu anlamak için mutlaka bir uzmandan yardım almayı unutmayın.
Süt ürünleri cildinizin daha kirli görünmesine ve sivilce oluşmasına neden olur. Çünkü süt ürünleri sivilcenin gelişimini uyaran farklı hormonlar içerir.
Eğer süt ürünlerine karşı bir duyarlılığınız varsa ve cilt problemleri yaşıyorsanız, beslenmenizden süt ürünlerini çıkarmayı deneyin.
Tüm bu maddelerin dışında süt ürünleri kalsiyum, protein, D ve B12 vitamin bakımından zengindir. Bunlar çocukluk ve ergenlik döneminde vücuda alınması gereken en önemli vitaminlerdir.
Süt ürünlerini bırakmadan önce bu vitaminleri aldığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde hastalıklara karşı bağışıklığınız düşebilir ve daha kolay hastalanabilirsiniz.
Yine de süt ürünlerini bırakmaya karar verirseniz, bunun yerine sardalya, somon ve bitki bazlı sütler gibi bu bileşenler açısından zengin besinler tüketmeye çalışın.