Tatil Saklıkent Kanyonu Muğla İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir?

Saklıkent Kanyonu Muğla İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir?

24.09.2020 - 04:05 | Son Güncellenme:

Ülkemizde pek çok doğal güzellik vardır. Özellikle tatil beldelerinde bulunan doğal güzellikler hem yerli hem de yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Ülkemizin en güzel kanyonlarından biri olan Saklıkent kanyonu da görülmeye değer cinsten bir kanyondur. Doğal güzelliği ve ihtişamı ile ön plana çıkan Saklıkent kanyon her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Saklıkent kanyonu ülkemizin saklı güzelliklerinden birisidir. Bu kanyonu gelip görmek isteyenler internetten Saklıkent kanyonuna dair araştırma yapmaktadırlar. Saklıkent kanyonu sosyal medyada ve arama motorlarında en fazla araştırılan doğal güzelliklerden birisidir. Peki, Saklıkent kanyonu nerededir? Saklıkent kanyonuna nasıl gidilir? Saklıkent kanyonuna giriş ücretli midir? Saklıkent kanyonuna dair her şeyi derledik.

Saklıkent Kanyonu Muğla İlinde Nerede Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir

Saklıkent kanyonu Saklıkent milli park içerisinde yer alan bir kanyondur. Saklıkent kanyonu taban debisi oldukça yüksektir.

Saklıkent Kanyonu Nerede?

Saklıkent kanyonu Muğla'da bulunmaktadır. Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer almaktadır.

Saklıkent Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Saklıkent kanyonu Muğla'nın en çok yoğun nüfus olan bölgelerinden Fethiye'de bulunduğu için ulaşımı çok kolaydır. Saklıkent Kanyonu'na hem özel araç ile hem de hava yolu ile ulaşım mümkündür. Özel araç ile Muğla'ya geldikten sonra Fethiye tabelalarını takip edin. Ardından Fethiye'ye varınca bu noktada bir navigasyon açarak Saklıkent kanyonuna 5 dakika gibi kısa mesafede ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yollarda bulunan tabelalar aracılığı ile de yine Saklıkent kanyonuna ulaşım sağlamak mümkün.

Toplu taşıma araçları ile bu kanyona gelmek isteyen kişiler ise Muğla'nın merkezinden Fethiye'ye giden minibüsler veya otobüsleri tercih ederek Fethiye'ye ulaşabilirler. Buradan da yine minibüs aracılığı ile Saklıkent kanyonuna ulaşım sağlayabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti

Saklıkent kanyonuna giriş ücreti 10 TL'dir. Öğrenciler için giriş ücreti 5 TL olarak belirtilmiştir. Saklıkent kanyonunda gezmek için en iyi ayakkabılar lastik ayakkabılardır. Bunun için de 20 TL ödeyerek lastik ayakkabı satın alabilirsiniz. Dilerseniz lastik ayakkabıyı 5 TL vererek de kiralama şansına sahipsiniz.

Saklıkent Kanyonu Özellikleri

- Saklıkent kanyonu etrafında taş duvarlar çevrilidir. Bu taş duvarlar oldukça yüksek olduğundan dolayı güneş ışınlarını kesmektedir.
- Saklıkent kanyonu içerisinde şuana kadar 16 tane büyük mağara keşfedilmiştir.
- Bu kanyonun uzunluğu yaklaşık olarak 16 kilometredir.
- Saklıkent kanyonunun denizden yüksekliği 1.000 metredir.
- Kayaların birbirleri ile arasındaki mesafe yaklaşık olarak 2 metredir.
- Debisi oldukça yüksektir.
- Kanyonun içerisinde kaplıca olarak kullanılan su bulunmaktadır. Bu suyun şifa olarak kullanıldığı da bilinmektedir.

Saklıkent Kanyonu Hakkında Bilgi

Saklıkent kanyonunda yürüyüş yapmak, buralarda yer alan mağaraları gezmek yapacağınız en iyi aktiviteler arasında yer almaktadır. Tam anlamı ile bir doğa harikası olan Saklıkent kanyonu uluslararası alanda da rafting yapılan bölge olarak seçilmiştir. Yani burada eğer rafting sporunu seviyorsanız oldukça keyifli rafting yapabilirsiniz. Burada yer alan akarsular ile birlikte akarsuyun altında yüzme keyfine de varabilirsiniz.

Saklıkent kanyonuna ulaşmak için 200 metrelik bir tahta köprü bulunmaktadır. Bu tahta köprü aracılığı ile kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu kanyonda yine Karstik kaynaklara sıklıkla rastlanmaktadır. Bu karstik kaynaklar da oldukça soğuktur. Yılda ortalama olarak 200 bin yerli ve yabancı turist bu kanyonu ziyaret ediyor.