The Others 'Bizimkiler' babaannesiz

'Bizimkiler' babaannesiz

13.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Bizimkiler' babaannesiz

Bizimkiler babaannesiz


İSTANBUL Milliyet


       Tiyatro ve sinema sanatçısı Güzin Özipek, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
       Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun bakım servisinde yatan sanatçı, lenfomanın neden olduğu komplikasyonlar sonucu dün saat 19.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özipek'in ölüm nedenini "kalp ve solunum yetmezliği" olarak açıklayan Prof. Dr. Mahmut Bayık, "Yüksek ateş ve halsizlik nedeniyle hastanemize gelen Özipek'i, tüm çabalarımıza rağmen kurtaramadık. Lenf bezi kanseriydi ve durumu iyi değildi. Hastalığının gidişatı kötüydü. Bu sabah durumu daha da kötüleşti. Hayati fonksiyonları İstanbul'a getirildiğinden beri kritikti" dedi.
       Güzin Özipek, 2 Ağustos günü halsizlik ve ateş şikayetleriyle Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak aniden fenalaşması üzerine Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınmıştı. Yapılan tetkiklerde "yaygın lenf bezi tümörü" saptanan ve kemoterapi tedavisi uygulanan sanatçıya, 8 Ağustos'ta solunumunun durması nedeniyle mekanik solunum aygıtı bağlanmıştı.
       Özipek ayrıca, yoğun bakımda antibiyotiklerle böbrek yetmezliğe tedavisi de görüyordu.

       Her rolü oynadı
       Güzin Özipek, 1925'de İstanbul'da doğdu. Çocukluğu Adile Naşit ve ağabeyi Selim Naşit ile geçen Özipek, tiyatro yaşamına Muammer Karaca Tiyatrosu'nda "Ednan Bey Duymasın" adlı oyunla başladı. İlk kez "Cibali Karakolu"ndaki rolüyle tanınmaya başlayan Özipek, daha sonra 1964'te Gülriz Sururi ve Engin Cezzar ile "Keşanlı Ali Destanı"nda oynadı. Sanatçı, Haldun Dormen Tiyatrosu'nda "Bit Yeniği", "Gigi", "Yaygara Yetmiş" ile Gen Tiyatrosu'nda "Hizmetçiler", "Ah Biz Eşekler" ve "Sosyalizm Geliyor Savulun" adlı tiyatro eserlerinde rol aldı.
       Sanatçı, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 1975'te "Oyun Nasıl Oynanmalı" ile 4 ay süresince misafir oyuncu kadrosunda çalıştı. Özipek, "Asiye Nasıl Kurtulur" ve Mücap Ofloğlu Tiyatrosu'ndaki "Kaktüs Çiçeği"ndeki rolleriyle de dikkat çekti.
       Güzin Özipek, ayrıca "Yaprak Dökümü", "Ah Müjgan Ah" ve eşi Aydın Tezel ile ''Bir Teselli Ver'' adlı sinema filmlerinde de oynadı. Sanatçının asıl tanınmasını sağlayan rolü ise uzun yıllardır çevrilen "Bizimkiler" adlı dizi filmdeki "babaanne" tiplemesi oldu. Özipek, "Bizimkiler"in oyuncu kadrosuyla çekilen "Yazlıkçılar" adlı dizide de rol alıyordu. Sinema oyuncusu Aydın Tezel ile 1950'de evlenen Özipek'in, Mehmet ve Ahmet adlı iki çocuğu bulunuyor.