Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinin Ders Seçme Sıkıntısı

Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinin Ders Seçme Sıkıntısı

30.01.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinin Ders Seçme Sıkıntısı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin çok sayıda öğrencisi, sistem sıkıntısı sebebi ile bahar dönemi ders seçimini yapamadılar.
Çok sayıda öğrenci, her güz ve bahar dönemlerinde ders seçiminin gerçekleştirdikleri internet adresinin yavaşlaması ve sayfanın açmaması yüzünden mağdur olurken derslerini seçemedi. Öğrenci Bilgi Sistemine girmek için ders seçme işlemleri başlamadan saatler önce kalkan öğrenciler sabah 09.00’da açılan sisteme öğleden sonra dahi giremedikleri ve muhatapları olmadıkları için büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattılar.
“Her dönem bu sıkıntı oluyor”
Konu hakkında görüşlerini ifade eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi Cansu Yiğit, “4 senedir Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisiyim. Dönem başlarında bu sorunu hep yaşıyoruz. Her sene üniversiteye 2 bin öğrenci kaydoluyorken geliştirmeye çalışıldığını söylenen sistem güçlendirilemiyor, yıllardır düzeltilemiyor? Her dönem başında sabah sistem açılıyor girebilen öğrenciler istedikleri öğretmenleri ve dersleri seçebiliyorlar. Giremeyen öğrenciler ise saatlerce sistem başında sayfayı yenilemekle uğraşıyorlar. Bu sistem senelerdir bu şekilde. Sürekli çöküyor. Bizler ders hocalarımızı, saatlerimizi kontenjan dolmasından istediğimiz gibi seçemiyoruz. Bu sistem güçlendirilemeyecek ise ki yıllardır başarılamıyor, üniversite tarafından her öğrencinin ders programı belirlensin biz onlara uyalım” dedi.
Konu hakkında Bilecik Şeyh Edebali Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise, ders seçimi dönemindeki yoğunluk sebebi ile sıkıntı yaşandığını belirterek öğrencilerden ara ara tekrar girişleri denemesini istediler.

Yazarlar