Mersin Anamur'da Orman Köylüleri Yeni Yola Kavuştu

Anamur'da Orman Köylüleri Yeni Yola Kavuştu

07.09.2017 - 16:53 | Son Güncellenme:

.

Anamurda Orman Köylüleri Yeni Yola Kavuştu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anamur’un orman köyleri arasında yaptığı 10+168 kilometre yol tamamlandı. Birçok yaylayı birbirine bağlayan yolun açılmasıyla turizm açısından önemli iki mağaraya da ulaşım sağlandı.
Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama, Anamur İşletme Müdürlüğü Çaltıbükü İşletme Şefliğinin Su Gözü Köyü ile Karaçukur Köyü arasındaki 301 kod nolu 10+168 kilometrelik yolun, ormancılık çalışmalarının yanında bölge halkına da hizmet vereceği bildirildi. Açıklamada, “Özellikle bu yolun tamamlanması ile dünyaca ünlü Çukur Pınarı ve Peynirlik Mağaralarına da ulaşım sağlanmış oldu. Ayrıca Kükür Köyünün Yerlice Yaylasına, Elmaağacı mevkindeki tarım arazilerine, Su Gözü ve Karaca Ardıç mevkindeki tarım arazileri ile Kara Çukur ve Tam Tır Yaylasını da bağlamış oldu” denildi.
Yol çalışmalarını Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile birlikte inceleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yapılan yatırımların ormancılık çalışmaları yanında bölge insanın faydalanmasına ve kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlaması bakımından önemli olacağını söyledi.
Anamur Kaymakamı Cantürk de yolun, bin 950 rakımda bulunan bölgede kayakçılıkla ilgili tesislerin kurulması bakımından önemli olduğunu işaret etti. Cantürk, yol çalışmasının yöre halkı için hayırlı olması temennisiyle günün anısına fidan dikti.