Teknoloji Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

23.10.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Apple Watch Series 3’ün sadece GPS özellikli versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Apple’ın suya dayanıklı ve daha sağlıklı yaşam çabalarına yardımcı olacak yeni akıllı saati Watch Series 3’ün detaylı incelemesini sizler için gerçekleştirdik.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Güçlü sağlık ve fitness iyileştirmeleriyle gelen Apple Watch Series 3’ün (ya da Apple Watch Series 3) iki farklı şekli var. Biri hücresel bağlantıyla, diğeri sadece GPS ile geliyor. Ancak ülkemizde hücresel destekli model ne yazık ki satışa sunulmadı.

Her ikisi yepyeni bir yonga setinin dışında koşu ve bisiklet takibi ile yüzme için su geçirmezlik, geliştirilmiş kalp atış hızı sensörü gibi özellikler sunuyor. Watch 3 de önemli ve kullanışlı bir yükseltme olan yeni WatchOS 4 ile çalışıyor. Bu ve bunun gibi nedenler sayesinde Watch 3, oldukça pahalı ve son derece etkileyici fitness odaklı bir dünyaya açılıyor.

İncelemeye başlamadan önce şu konuya da bir açıklık getirelim.

LTE ya da hücresel desteğe ihtiyacımız var mı?

Haberin Devamı

Yeni Apple Watch ile ilgili en büyük şey kendi hücresel bağlantısının içinde olması, bu nedenle telefonunuzdan bağımsız olarak çalışabiliyor, telefon görüşmeleri yapılabiliyor.

Peki bu, bir iPhone'a sahip olmaksızın bir tane Watch 3 satın alabileceğiniz anlamına mı geliyor? Ne yazık ki hayır. Gerçekte, iPhone’unuz evdeyken telefon görüşmeleri ve bazı uygulama bildirimleri alabileceğiniz anlamına geliyor, aksi halde telefonunuza tamamen bağımlı.

Güncellemeler açısından, kullanmak istediğiniz uygulama 'bağımsız çalışma modunda' çalışmak üzere yükseltilmediyse (işlevlerin yerine getirilmesi için bir telefon bağlantısı gerekmezse), güncelleme ve bildirim alamazsınız. LTE bağlantısı, etkin hücresel bir ağa bağlanma yeteneği açısından iyi.Ancak eklenmesi gereken en önemli özellik gibi görünmüyor.

Bazı insanlar başlangıçta Watch 3'ün rastgele Wi-Fi şebekelerini tespit etmesi veya LTE bağlantıları bulmaya çalışmasıyla ilgili sorunlar yaşıyordu. Ancak yeni WatchOS güncellemesiyle bu sorunda ortadan kaldırıldı.

Apple Music, yakın zamanda Apple Watch Series 3'ün yazılımına entegre edilecek, bu sayede masaüstü ya da mobil ortamda oluşturulan çalma listeleri otomatik olarak saate aktarılacak. 4G LTE standartında hücresel yeteneklere sahip olması Watch Series 3'ün kullanıcılarına bileklerinden 40 milyon şarkı sağladığı anlamına geliyor. Ancak GPS’li olan modeller bundan yararlanamıyor. Herhangi bir nedenle etkin değil, bu yüzden LTE modeli için sizi ikna edebilecek temel özelliklerden biri henüz mevcut değil.

Haberin Devamı

Apple Watch 3'ün LTE modelini önermek için pek iyi bir neden göremiyorum. Çünkü “çalışmasıiçin telefona ihtiyaç olmaması” düşüncesi ikinci jenerasyon modelle saatin içine GPS eklenerek halledildi. Zaten telefonumuz sürekli yanımızda. Bu arada LTE olan model daha pahalı. GPS ve hücresel destekli modeller arasında 70 dolar fark var. Yurt dışı için tabii.

Öte yandan egzersiz yaparken telefona ulaşamamaktan endişeleniyorsanız veya telefonunuzu bir yerlerde unutuyorsanız, ondan ayrıldığınız durumlarda Apple Watch 3 LTE modelini düşünebilirsiniz.

Peki Apple, Watch 3 ile yine en üst noktada kalmayı başarabilecek mi?

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

TASARIM

Hemen hemen çoğu akıllı saat üreticisi dairesel bir tasarıma geçerken, Apple 2015'te piyasaya çıktığından beri kare tasarımla devam ediyor. Apple Watch Series 3’ün elimizdeki modeli 42 mm, altın renk ve spor kordonlu versiyonu. Aynı zamanda 38 mm’lik bir versiyonu da var. Kutudan ise her zaman olduğu gibi 5 W’lık şarj adaptörü ve kablosuz özellikli şarj cihazı çıkıyor. Cihazın kurulumu da son derece basit. Apple Watch Series 3’ü eski bir yedekten veya yeni bir akıllı saat olarak kurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Apple Watch’ta tasarım açısından büyük bir değişiklik olmadı. Çünkü Series 3, Series 2 ile aynı gövde tasarımı ve hatlara sahip. Bu, tüm eski kayış, standlar ve şarj cihazlarının yeni modellerle de çalışacağı anlamına geliyor.Bazı yeni renkler (altın alüminyum ve koyu gri seramik kaplamalar bu jenerasyon için yeni) ve kayış seçenekleri var, ancak şekil, çizgiler, geçen yılın modeline benziyor.

Series 3 ve Series 2 arasındaki farklardan biri de ağırlık. Bunun nedeni de Watch Series 3'te, LTE anteninin ekranın altına yerleştirilmesi. Series 3, 32.3 gram; Series 2 ise 34.2 gram. Bu çok az bir oran olduğundan fark etmeniz imkansız. Bu, çok ufak bir miktar olduğundan fark etmek imkansız. Donanım geliştirmelerinin yeni modelle birleştirildiğini düşünününce Apple Watch 3'ün hala şık akıllı saatlerden biri olmaya devam etmesi gerçekten etkileyici bir mühendislik örneği.

Haberin Devamı

Tasarımsal anlamdan GPS ve LTE destekli model arasındaki tek istisna: kırmızı nokta. Hücresel+GPS destekli Apple Watch Series 3’te Digital Crown’un (yani sağdaki halkanın) üstü kırmızı renkte. Bizim kullandığımız model ise GPS destekli model olmadığından kırmızı değil. Apple, bunun Series 3 LTE’yi hücresel yetenekleri olmayan diğer modelden ayırmak için olduğunu söylüyor.

Peki bu kırmızı nokta gerçekten gerekli mi? Muhtemelen değil. Fakat bazıları bileklerini süsleyen saatin en son, en iyi olduğunu göstermek bunu tercih edebilir.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

Saatin sağ kenarında Dijital Crown ve onun altında bir yan düğme bulunuyor. Bu tuşla favori veya en son kullanılan uygulamalarınızı geri getirebilir ve görebilirsiniz. Saatin sol yanında ise hoparlör ve mikrofon var.

Saati arka tarafında optik kalp atış hızı izleyici hala mevcut. Dört adet LED’den oluşan kalp hızı sensörü, deri altına ışın göndererek nabız ölçümü gerçekleştiriyor. LED’ler hafif parlak bir ışık saçıyor. Saati bileğinize taktıktan sonra bu ışığı görmüyorsunuz.

Serisi 2'de olduğu gibi, ekran Apple'ın Ion-X güçlendirilmiş camından yapılmış. Geçtiğimiz yılki modelde olduğu gibi yine alüminyum kasa bizlere eşlik ediyor. Alüminyum oldukça sağlam ve dayanıklı, çizilmelere karşı daiyi direnç gösteriyor. Çeşitli egzersizleri yaparken saati birkaç farklı yüzeye vurdum ama saat herhangi bir hasar almadı.

Üçüncü nesil Apple Watch, 50 metre derinliğe kadar suya dayanaklı. Saatinizi tuzlu suda da mutlulukla kullanabilirsiniz. Yeni model, Series 2 ile aynı su boşaltma yöntemini kullanıyor. Digital Crown halkayı çevirerek saatin içine girmiş olan suyu boşaltabilirsiniz. Hoparlörde kalan suyu çıkarmak için özel bir ses çıkıyor. Sesin oluşturduğu titreşim sayesinde hoparlörde kalan su dışarı atılıyor.

Farklı kayış alternatifleriniz var. Ben Apple Watch Series 3’ü onunla birlikte piyasaya sunulan yeni kayışlardan olan Spor Loop ile denedim ve hala onu kullanıyorum. Bu kayış diğer tüm modellerle de uyumlu. Hafif elastik bir kumaştan yapılmışve bileğinizin etrafında güvenliği sağlamak için halka şeklinde dolanıyor. Duruma bağlı olarak rahatlığını hızlıca ayarlayabilirsiniz. Örneğin egzersiz sırasında daha doğru kalp atış hızı izlemesi için cırt cırtları sayesinde bileğinize sıkıca sabitleyebilirsiniz. Terlediğiniz zaman ise kabarık doku terin atılmasına olanak veriyor.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

EKRAN

Apple Watch 3'ün ekranıyla ilgili de pek bir şey değişmedi. 38 mm, 272 x 340 piksel; 42 mm ise 312 x 390 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Yani OLED ekran geçen yılın modeliyle aynı çözünürlükte.

Watch 3’ün ekranı 1000 nite kadar çıkan parlaklık şiddetine sahip. Bu da Apple Watch cihazlarını rakiplerinden ayıran şey. Parlaklık seviyesinin bu kadar yüksek olması, açık havada veya gün ışığı altında bile Watch 3’ü rahatlıkla kullanmanızı sağlıyor.

Dokunmatik ekran,inanılmaz derecede canlı ve net görünüyor. Yazı tipi keskin ve okunabilir, simgeleri tanıması ise kolay.

Şikayet edeceğiniz şey her zaman açık olan bir görüntüleme seçeneğinin olmaması. Bu, birçok rakip üreticinin uzun süredir uyguladığı şey. Ekran kullanımda değilken ekranı boş bırakmak yerine, düşük güçte basit bir saat arayüzü olabilirdi.

Ekran, pili korumak için kendisini kapatıyor. Basit bir bilek dönüş hareketi ekranın canlanmasını sağlıyor. Ekran kapandığında Digital Crown’u hafifçe döndürürseniz panelin parlaklığı kademeli olarak açılıyor. Yine bu sayede saati görebilirsiniz.

Ekran, Force Touch'ı hala desteklemekte. Bu sayede ekrana bastırarak çeşitli menülere ve seçeneklere erişebilirsiniz. En basitinden saatinizin arayüzünü özelleştirebilirsiniz. Bu alana girdiğiniz bileğinizde küçük bir titreşimle hissediyorsunuz.

Apple Watch ekranından, çoğu Android Wear saatin ekranlarından alamadığınız kayganlık var Daha pahalı hissettiriyor ve onunla oynamanız için sizi teşvik ediyor. Eğimli camın etrafında yükseltilmiş bir gövde olmaması da tasarım açısında oldukça güzel.

Alüminyum gövdeli versiyonu test ediyoruz, ancak daha fazla ödemeyi kabul ediyorsanız, paslanmaz çelik ve seramik olan modeller de mevcut.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

PERFORMANS

Daha önce herhangi bir şekilde herhangi bir Apple Watch’u kullandıysanız, yeni Watch'da size yabancı bir şey olmayacak. Birkaç önemli farklılığın yanı sıra, onu kullanma süreci tamamen aynı. Apple Watch 3’te LTE'nin yanı sıra, yeni S3 işlemci ve W2 kablosuz çip seti var. Bunlar saate muazzam bir hız artışı sağlıyor.

Gezinme ve animasyonlar artık daha pürüzsüz ancak en önemlisi, uygulamalar daha hızlı açılıyor. Üçüncü parti uygulamaların hızı önceki nesil Apple Watch’larda (özellikle de çoğu insanın yeni sürüme geçeceği orijinal model) büyük bir acı noktasıydı.Geliştirmeler bu anlamda büyük bir fark yarattı.

Stok uygulamalarını başlatırken herhangi bir gecikmeyle karşılaşmadım ve üçüncü taraf olanlar, güncelleme yaparken dönen yükleme halkasını nadiren gösterdi. Saati uyandırmak bile artık daha hızlı. Öte yandan Apple'ın uygulamalarıyla bazı şeyleri kontrol edebiliyorsunuz, ancak üçüncü parti uygulamalar her zaman çalışmayabilir.

Series 3'ü hızlı bildirim almanın yanıda mesajları yanıtlamak, günlük aktivite takibimi kontrol etmek için kullandım. Siri’nin saat üzerinden cevap vermesi etkileyici olsa da sorduğunuz her şeyin cevabı şimdilik bir veya iki saniye içinde yükleniyor. S4 çipi geldiğinde, saat uygulamaları daha hızlı olacak.

Apple’ın Taptic motoru sayesinde titreşimli geri bildirimler sağlanıyor. Titreşimler sayesinde Force Touch komutları, Nefes uygulamasında nefes alışverişleri, telefonunuza gelen bildirimler hissedilebiliyor.

LTE model için aramalar doğrudan bir tuş takımıyla veya mevcut rehberden dokunularak yapılabilir. Yazı yazmak hala harfler karalama, emoji'ye dokunma veya dikte etme ile sınırlı.

Apple Watch 3’te yer alan dahili GPS sayesinde dışarıda koşarken veya yürüyüş yaparken yanınıza iPhone’u almaya gerek kalmadan rota ve mesafe takibi yapabilirsiniz. Rotanız, Watch’taki dahili GPS modülü tarafından izleniyor ve daha sonra antrenman kaydı içinde iPhone’a aktarılıyor. Daha sonra iPhone’unuzdaki Antrenman uygulamasından antrenman kayıtlarına baktığınızda Apple Watch’unuzun GPS modülünün çizdiği rotayı görebilirsiniz.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

WatchOS 4

WatchOS 4 , Apple Watch Series 3 üzerine kurulu olarak geliyor ve birkaç stil değişikliği dışında işletim sisteminin önceki sürümleriyle neredeyse aynı. Geçen yıl Glances'in yerini alan Dock, son zamanlarda kullandığınız açık uygulamaları dikey olarak kaydırılan bir listede gösterir. Sağdaki yan düğmeye basarak arka planda açık olan uygulamaları görebilirsiniz. Uygulamada sola hızlıca kaydırarak bunları kapatabilirsiniz.

Apple, watchOS 4'e üç yeni saat yüzü ekledi. Gün boyunca değişen dinamik, kişiselleştirilmiş bilgiler nan bir Siri saat yüzü, kendi fotoğraflarınızı kullanan bir Kaleidoskop yüzü ve Jessie, Woody ve Buzz Lightyear'ın oynadığı bir Toy Story yüzü var.

Yeniden tasarlanan Müzik uygulaması deneyimi, Yeni Keşifler ve Beğeneceğiniz Müzikler gibi çalma listelerini, kullanıcının en çok dinlediği şarkılarla birlikte otomatik olarak eşzamanlıyor. Bu sonbaharın sonuna doğru, Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular), kullanıcıların Apple Music’teki tüm şarkılara doğrudan bileklerinden erişmelerini sağlayarak müzik yayını yapacak. Yeni Radio uygulamasıyla dinleyiciler iPhone veya Wi-Fi’dan uzakken, Beats 1’a canlı olarak erişmelerini veya herhangi bir Apple Music radyo istasyonuna ulaşabilecekler.

Digital Crown’a basılı tutarak Siri arayüzünü açıp, Siri’yi hava durumu, alarm kurma, anımsatma ekleme gibi işlevler için kullanabilirsiniz

İşletim sistemi daha önce olduğundan daha iyi. Nefes uygulaması stresle başa çıkmanız için size ufak da olsa yardımcı olabilir. Kullanmaya zaman ayırırsanız gerçekten yararlı.Bileğinize gelecek bir bildirim sayesinde nefes egzersizi yapmanız isteniyor. İsterseniz doğrudan Nefes uygulamasını açarak da bu işlemi yapabilirsiniz. 1 dakika veya belirleyeceğiniz süre boyunca, saatin verdiği direktifler doğrultusunda derin nefes alıp vererek hem akciğerlerinizi ve diyafram kasınızı eğitebilir, hem de biraz dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

En sevdiğim özelliklerden biri de ekranı parlak beyaz hale getiren ve karanlıkta yatağın altına bakmak istediğinizde size yardımcı olanel feneri özelliği. Bu alana ekran üzerinde parmağınızı aşağıdan yukarı doğru kaydırarak ulaşabilirsiniz.

watchOS 4, orijinal Apple Watch, Series 1, Series 2 ve Series 3'ü de içeren tüm Apple Watch modelleriyle uyumlu. Görünüşe göre, Apple, Watch'u, iyi gidecek bir teknoloji ürünü haline getirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

FITNESS

Apple Watch Series 3 mükemmel bir fitness ve sağlık aracı. Açık, özlü, bilgilendirici ve cesaret verici olmasının yanında insanların çoğuna uyacak birçok farklı egzersiz modunu da içinde barındırıyor.Atılan adımları ve kalorileri bilmek istiyorsanız, "üçlü halka veya üçlü zil” sistemi mükemmel bir şekilde çalışıyor. Günlük hedefinize ne kadar yakın olduğunuzuburadan görebilirsiniz. Bunları tamamladığınızda ise sesli bir bildirim ve saatin ekranında animasyonla karşılaşıyorsunuz.

Kalp hızı izlentisini kullanmak oldukça kolay. Aynı zamanda kalp atış hızı denetimi her zamankinden daha ileri seviyede.Artık saniyedeki atış sayısını değil, günlük istirahat kalp atış hızınızı, egzersiz aralıklarınızı, yürürken nabzınızı kaydedebilirsiniz. Hepsi daha sonra size bir grafik ile gösteriliyor.

Saatte yürüyüş, koşu, bisiklet sürme, yüzme ve daha pek çok şey için çeşitli izleme seçenekleri bulunuyor. Her şey, telefonunuzdaki Aktivite uygulamasındaanlaşılması kolay bir şekilde düzenleniyor. Kilo vermek için hedeflerinize buradan göz atabilirsiniz.

Örneğin, akşam saat üzeri hedefinize ulaşabilmek için hala 100 kaloriye ihtiyaçduyulduğunda, Watch 3 bunu yapmanız için size bir yol olarak '30 dakikalık yürüyüş' önerebiliyor.

Apple Watch 3 ile ilgili en iyi şeylerden biri de telefonunuzdaki parçaları doldurabilmeniz için 8GB dahili depolama alanına (LTE sürümü için 16GB) sahip olması Telefonunuzdan düzenli olarak çaldığınız parçaları senkronize edebiliyor. Bununla birlikte, bu yalnızca Apple Music aboneliğiniz varsa veya telefonda saklanan şarkıları düzenli olarak dinlediğinde çalışıyor. Diğer servisleri desteklemiyor.

Hareket etmeniz söyleyen hatırlatıcılar oldukça güzel. Breathe ya da Nefes uygulaması da bir dizi derin soluk alıp vermeniz için size yol gösteriyor ve her gün nefes alma egzersizi yapmak için zaman ayırmanızı hatırlatıyor. Bu özellik oldukça faydalı. Yoğun çalışma temponuza az da olsa ara vermenizi hatırlatıp, rahatlamanızı sağlıyor. Ne kadar uzun süre nefes alma egzersizi yapmak istediğinizi seçin, ardından animasyon ve hafif dokunuşlar sayesinde nefesinize odaklanın. Hepsi bu kadar. Uygulamanın tüm ayarlarını iPhone’unuz üzerinden yapabilirsiniz.

Samsung Gear S3 Frontier’ı birkaç ay boyunca spor salonunda kullandıktan sonra, Apple Watch Series 3'ün daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Menü erişimi anında gerçekleşiyor ve sadece egzersizi seçip kolayca yolunuza devam ediyorsunuz. GPS sayesinde yanınızda telefon olmadan da rotalarınızın kaydını tutmaya devam edebilirsiniz.

Watch Series 3 bir altimetre ile birleştiğinden cihaz, egzersiz süresince yükseklik verilerinin yanı sıra gün boyu tırmanılan merdiven sayısını da gözlemleyebiliyor. Trekkingleriniz artık tüm ihtişamıyla takip edilecek.

Watch Series 3’ün suya dayanıklı olduğunu söyledik. Böylece yüzerken antrenmanlarınızın kayıtlarını, kat ettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kalori gibi bilgileri tutabilirsiniz. Antrenman sırasında saatin ekranı devre dışı kalıyor, böylece suya temas ettiğinde farklı komutların verilmesi engelleniyor. Antrenman bittiğinde ise Digital Crown’u çevirerek,farklı ses frekanslarıyla saatin içine kaçan suyu boşaltabilirsiniz.Telefonun arka tarafındaki kalp atış hızı izleyicisi, suyun içindeyken çalışmıyor. Bu yüzden bu verileri almanın tek yolu, antrenman sırasında özel bir kayış kullanmak.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

PİL ÖMRÜ

Kullanımınız çeşitliyse, pil ömrü mükemmeldir. Saati bir kez şarj ettikten sonra iki gün boyunca kullanabildim. Pil ömrü için yaklaşık 18 saat diyebilirim.

Deneyimime göre 18 saati oldukça iyi buldum. Tek bir şarjla iki gün geçirmem benim için normal. Saat ile yaptıklarım arasında mesajları yanıtlamak, gün boyunca birkaç bildirim okumak ve aktivite takibi var.

Apple Watch 3'ü saat 08.00’daşarjdan aldığımda ertesi sabah sadece yüzdeyüzde 45 civarında bir şarj yüzdem vardı.

Her zaman olduğu gibi, cihazın pilini boşaltan şey GPS. Eğer bunu çok kullanırsanız sizi 4-5 saat geri atabiliyor. Buna rağmen yoğun şekilde spor yapanların bile Apple Watch 3’ü iki günde bir şarj etmesi yeterli olacaktır. Ayrıca, sürekli kalp hızı izleme sisteminin açık tutulması da pil ömrünü olumsuz etkiliyor.

Saatin şarj olması oldukça hızlı. Tam dolu bataryaya erişmesi iki saat civarında. Gece boyunca başucu görünümü sayesinde Apple Watch’u bir yandan şarj ederken bir yandan da gece saati olarak kullanabilirsiniz.

Son olarak Series 3’te de pil koruma modu mevcut. Pil seviyeniz yüzde 10’un altına düştüğünde Watch 3’ün pil koruma modunu etkinleştirilebilirsiniz. Bu mod devreye girdiğinde saatin tüm işlevleri kapanıyor ve sadece saatgösteriliyor.

Günün sonunda, Series 3’ün pil ömrü önceki Apple Watch modellerinden daha kötü değil, ama daha iyi de değil.

Apple Watch Series 3 inceleme (VİDEO)

SONUÇ

Apple Watch 3, bir kez daha piyasadaki en iyi akıllı saatlerden biri olduğunu kanıtladı. Fiyatı ve sadeceiOS ekosistemine kilitlenmiş olması gibi dezavantajlarının yanında bu saatte sevebilecek çok şey var. Kare tasarım ve kavisli OLED ekranı bunların başında geliyor.

Ekran net ve parlak. Bunun yanında Apple, WatchOS 4 ile gerçekten akıllı saat etkileşimini geliştirmiş.Uygulamalar arasında gezinme yöntemi hala zaman zaman karmakarışık olsa da bunlar arasında atlamak için güç düğmesinin kullanılması gerçek bir nimet.

Fitness tarafı, daha fazla egzersizi destekleyerek şekilde bir kez daha geliştirildi. İsteğinize göre egzersizi seçip hemen başlayabilirsiniz.

Apple Watch'un en büyük gücü, gün içinde biraz daha aktif ve iyi hale gelmenizin yanında hedeflerinizin gerisinde kalmamanız için sizi uyarması. Aslında bununla alışkanlıklarınızı da bir nevi öğreniyor.

Apple Watch 3'ün iki farklı sürümü var. Hücresel destekli olan ne yazık ki ülkemizde satışa sunulmadı. O yüzden şimdilik GPS destekli olan modelle yetinmeliyiz.

Hücresel bağlantı iyi. Evet, telefonunuz olmadan koşu yapabilir veya gölde bir arama yapabilirsiniz.Evet, telefonunuzu arabada veya iş yerinde bıraktığınızda güncellemeleri alabilirsiniz.Fakat çok yararlı olabileceğini veya telefonunuz olmadan gerçekten kullanacağınızı pek düşünmüyorum. Çok lüks geliyor.

Saatin sundukları güzel olsa da maliyeti tavsiye etmeyi zorlaştırıyor.Apple Watch 3 şu anda piyasada satın alabileceğiniz en iyi spor yeteneklerinibir araya getiren akıllı saat.

42 mm Watch Series 3 1799 TL, 38 mm’lik model ise 1649 TL. Cırt cırtlı spor, pim mekanizmalı silikon ve naylon örme kordonlar 219 TL, deri kayışlar ise 669 TL.

ARTILARI

  • Daha hızlı performans
  • Geliştirilmiş egzersiz takibi
  • İyi pil ömrü
  • Keskin ve parlak ekran
  • watchOS 4 geliştirmeleri

EKSİLERİ

  • Biraz pahalı
  • Yalnızca iPhone ile uyumlu
  • Siri bazen çalışmıyor
  • Kadran seçenekleri az