Geri Dön

Ekmek dilimleri tarifi

Bayat ekmekleri atmayıp değerlendirmek ister misiniz? İşte kahvaltılar için pratik ve lezzetli ekmek dilimleri tarifi...

Ekmek dilimleri tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

10-15 adet dilimlenmiş ekmek
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
Su
Karabiber, pul biber, kekik (dilediğiniz ölçüde)
Peynir, zeytin
Sıvıyağ

Ekmek Dilimleri Nasıl Yapılır?

Tepsiyi yağ ile yağlayıp ekmek dilimlerini tepsiye yerleştirin.

Bir kaba salça koyup kıvamı koyulaşana kadar su ekleyin ve çırpın.

İçerisine baharatlı ve bir miktar sıvı yağ ekleyin.

Ekmeklerin üzerine kaşık yardımıyla hazırlanan karışımı sürün.

Ekmek dilimlerinin üzerini peynir ve zeytinle süsleyin.

180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber