Geri Dön

Lavaş Tarifi

Her öğünde tüketebileceğiniz ev yapımı lavaş tarifi hazırlamak göründüğü kadar zor değil! Evde kolayca mayasız lavaş tarifi, sağlıklı lavaş tarifi yapabilirsiniz. Lavaşı sadece dürüm olarak değil, aynı zamanda meksika mutfağından quesadilla ve yaratıcı tariflerden omlet pizza gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Peki, evde lavaş nasıl yapılır? İşte ev yapımı mayasız yumuşak lavaş tarifi, evde lavaş yapımı...

Lavaş Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Ara katlar için:

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Lavaş Nasıl Yapılır?

Nefis yassı ekmek olarak bilinen lavaş, neredeyse her öğünde sofralarımıza konuk oluyor. Bu mükemmel lezzetin tadını evinizde yaşamak istiyorsanız sizin için ev yapımı lavaş tarifi paylaştık. Kahvaltıların gözdesi ya da kebap ağırlıklı bir akşam yemeği için ev usulü lavaş harika bir seçim olacaktır. Lavaşı sadece dürüm olarak değil, aynı zamanda Meksika mutfağından quesadilla ve yaratıcı tariflerden omlet pizza gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Evde kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz mayasız lavaş tarifi, sağlıklıklı lavaş tarifi için ev yapımı lavaş tarifi sizi bekliyor. Peki, evde lavaş nasıl yapılır? İşte ev yapımı mayasız yumuşak lavaş tarifi, evde lavaş yapımı... 

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Evde lavaş nasıl yapılır? Evde kolay mayasız lavaş tarifi

Birinci adım: Derin bir kaba ılık süt, tuzu ekleyin. Daha sonra içerisine unu kontrollü şekilde ekleyip yoğurun.

İkinci adım: Hamurunuzu tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar yoğurun. (Sakız kıvamında ele yapışmayan bir kıvamda olacak.)

Üçüncü adım: Hiç beklemenize gerek kalmadan hamurunuzu bezelere ayırın.

Dördüncü adım: Bezelerin her birini 10 cm büyüklüğünde açın ve 15 adet bezenize sıvı yağ sürün. Geri kalan 15 adet bezenizi yağladığınız bezelerin üzerine koyun.

Beşinci adım: Çift kat oluşmuş bezelerinizi birer birer açın. Kızmış tavaya lavaşınızı koyun.

Altıncı adım: Lavaşınız göz göz olup kabarmaya başlayınca ters çevirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin aksi halde lavaşınız kurur.

Son adım: İki kat pişirdiğiniz lavaşınızı ortadan ikiye ayırın. Pişirdiğiniz lavaşları tepsiye dizip üzerini bez yardımıyla örtün. İster sade ister içine istediğinizi koyarak afiyetle yiyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar