Geri Dön

Bazlama Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan sıcak sıcak bazlama tarifi için çok kolay malzemelerle harikalar yaratabilirsiniz. Özellikle kahvaltıda üzerine sürdüğünüz tereyağı ile mükemmel bir lezzet sunan bazlama tarifi sofranızı şenlendirecek. Peki, evde bazlama nasıl yapılır? İşte kolay bazlama tarifi, adım adım bazlama yapımı...

Bazlama Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1-1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
2 çay kaşığı kadar tuz

Bazlama Nasıl Yapılır?

Evde yapılabilecek, klasik, fırın gerektirmeyen ve kolay ekmek tarifleri arasında yer alan bazlama tarifi düşünüldüğünden daha kolaydır. Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bazlama tarifi için basit malzemelerle harikalar yaratabilirsiniz. Burada tek önemli nokta mayayı titizlikle tutturmaktır. Peki, evde bazlama nasıl yapılır? İşte kolay bazlama tarifi, evde bazlama yapımı...

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Birinci adım: Fırınınızı 100 derecede 15 dakika ısıtıp kapatın. kapağını kapalı tutun.

İkinci adım: Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. Üzerine sıvı yağı ekleyin.

Üçüncü adım: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın, bir yandan eklerken bir yandan diğer elinizle karıştırın.

Dördüncü adım: Bu noktada unun hepsini eklemeyin. Ardından tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın.

Beşinci adım: Ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamda hamur elde edene kadar un ekleye ekleye yoğurun.

Altıncı adım: Kıvam alan hamurun üzerini bezle örtün ve ısıtıp kapattığınız fırının içine koyup 20 dakika mayalanmasını bekleyin.

Yedinci adım: Mayalanan hamuru çıkarıp bezelere ayırın. Tabak büyüklüğünde ama kalın kalacak şekilde açın.

Son adım: Önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar