Bilgi Rehberi Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022- 2023 öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022- 2023 öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

06.09.2022 - 08:24 | Son Güncellenme:

Öğretmen atama takvimi, öğretmen adaylarının sıklıla yönelttiği sorgular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı son olarak 20 bin öğretmen ataması gerçekşeitrdi. Gözler ise yeni öğretmen atamalarında... Bakan Özer öğretmen ataması açıklamasında bulundu! Yeni öğretmen ataması olacak mı, ne zaman yapılacak?

Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak 2022- 2023 öğretmen atama takvimi belli oldu mu

Öğretmen atamaları MEB tarafından devam ediyor! 20 bin sözleşmeli öğretmen takvimine göre sonuçlar 1 Eylül'de adaylara duyurulmuştu. Bakan Mahmut Özer ise yeni öğretmen artamasının olacağını duyurdu. Öğretmen atamaları için tarih belli mi, kontenjan ve branşlar açıklandı mı?

Haberin Devamı

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Özer, katıldığı canlı yayında yeni öğretmen atamasını gerçekleşeceğini şu sözlerle ifade etti: "Son yirmi yıllık süreçte hiçbir yıl yok ki öğretmen ataması olmasın. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni açılımlarına odaklanarak yeni istihdam olacak. En fazla ağırlık verdiğimiz okul öncesi eğitim ve okullaşma oranını yükseltmektir. Öğrencilerimizin sadece bilişsel beceri değil bilişsel olmayan becerilerini de geliştirelim istiyoruz. Okul öncesi eğitime ağırlık verince 20 bin atamadan 7 bin 503 öğretmenimizi okul öncesi öğretmen olarak istihdam ettik. Dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek.'' dedi.

Ancak öğretmen ataması hakkında henüz bir takvim veya detay paylaşılmadı. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek atama duyurusunda...