R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

İkizler burcundaki vurgu bu dönemde değişen koşullara ve uyum sağlama gereğine işaret etmekte. Sosyal alanda hareketlilik ve hızlanan iletişim, pek çok konuya yeni bir ilgi ve merak getiriyor. Aşkta ve beraberliklerde daha dışa dönük olabiliriz. 27 Mayıs civarında sorumluluklarımızı gözden geçiriyoruz. 28 Mayıs civarında düşüncelerimize şekil vermek daha kolay olacak. Bugünlerde cesaret göstermek ve daha hızlı davranmak kolaylaşıyor. 30 Mayıs civarında koşullar fazla değişken ve şaşırtıcı olabilir. Bugünlerde düşüncelerimizde ani değişikliklerle karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

26 Mayıs Pazar Gerçekçi düşünüp daha planlı hareket edebileceğimiz bir gündeyiz. Ciddi düşünceler içinde olabiliriz.

27 Mayıs Pazartesi Haftanın ilk gününde aradığımız koşulları bulamayabiliriz. Planlarda değişiklik yapmak gerekebilir.

28 Mayıs Salı Bugün daha fazla iletişim hareket ve yeteneklerimizi ortaya koyma isteği var. Sosyal konularda vurgulanmakta orta

29 Mayıs Çarşamba Olaylara daha farklı ve bağımsız bir şekilde bakmak istiyoruz. Düşüncelerimizi pratik hale getirelim.

30 Mayıs Perşembe Çok şey yapma isteği içindeyiz. Ancak dağılmamaya da dikkat edelim.

31 Mayıs Cuma Duygusal açıdan pek rahat bir gün olmayabilir. Kimi zaman fedakarlık yapmak zorunlu hale geliyor.

1 Haziran Cumartesi Bugün cesaret göstermek ve hızlı adımlar atmak daha kolay olabilir. Üstünüzdeki yüklerden kurtulmaya çalışabiliriz.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde ikizler burcunda dikkat çeken hareketlilik size daha fazla hareket, iletişim ve yakın çevrede değişiklikler getiriyor. Düşüncelerinizi daha renkli ve yaratıcı şekilde ifade edebilirsiniz. Eğitsel konularda fırsatlar artıyor. 27 Mayıs civarında iş ve sorumluluklar açısından bazı değişikliklere gitmeniz gerekebilir. Yine de bu hafta pek çok konuda daha girişken olabilirsiniz. 30 Mayıs civarında ise bazı öngörülemeyen durumlar ya da gizli kalan şeyler nedeniyle daha gerçekçi olmaya çalışmalısınız. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde önemli vurgular özellikle iş ve para açısından daha dikkat çekici gözüküyor. Yeteneklerinizi kullanma ve fırsatlardan yararlanmak daha kolay. Ticari konular, alım satım işleri kazançlar getirebilir. Haftanın ilk günlerinde uzaklarla ilgili işler bazı sorumluluklar ve değişiklikler getirebilir. Bu dönemde içinizden geldiği gibi hareket etme eğilimindesiniz. 30

Mayıs civarında gruplar ve arkadaşlar içinde sorumluluklar ve işle ilgili konular öne çıkabilir. Bugünlerde birikimlerinizi daha iyi değerlendirmeye çalışabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Burcunuza ilerleyen gezegenler ve özellikle Jüpiter kendinize güveninizi arttırıyor. Bu yeni dönemde kişisel alanda daha hızlı adımlar atabilir ve dikkat çekebilirsiniz. Yenilikler yolculuklar, eğitimle ilgili konular size farklı fırsatlar getirebilir. Haftanın ilk günlerinde finansal konularda ve borçlar, alacaklar açısından bazı sorumluluklar dikkat çekiyor. Bu dönemde grup çalışmaları ve gelecek yönündeki beklentiler de sizi harekete geçirmekte. 30 Mayıs civarında özellikle işle ilgili konularda kendinizi daha fazla ortaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde sizi kafaca meşgul eden ama aynı zamanda hassas kılan değişik konular olabilir. Kendinizi daha fazla izole edilmiş hissedebilirsiniz. Kimi zaman bu durum içe dönmeye ve duygusal açıdan kapanma ya işaret edebilir. İç sesinize kulak vermelisiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konularda, ilişkilerde daha ciddi düşünme gereği olabilir. Bu dönemde ilişkilerinizde gizlilikler olabilir. 30 Mayıs civarında kendinizi geliştirebileceğiniz daha fazla fırsat bulabileceksiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

İkizler burcunda gündeme gelen hareketlilik size bu dönemde daha olumlu düşünceler, esneklik ve kendini geliştirme olanağı sağlıyor. Arkadaşlar, sosyal çalışmalar ve gelecekle ilgili yeni beklentiler hedeflerinize kolaylıklar getirmekte. Daha dışadönük olabileceğiniz günlerdesiniz. Ancak haftanın ilk günlerinde işle ilgili sorumlulukları toparlamak ve değişikliklere gitmek gerekebilir. Bu dönemde esnek kalmak önemli. 30 Mayıs civarında sizi psikolojik açıdan etkileyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

bu yeni dönemde mesleki konulara ve kendinizi daha başarılı şekilde ortaya koyabileceğiniz fırsatları vurgular var. İş hayatınızda destek görmek ve daha faal olmak mümkün. Bu konularda ilerleme ve terfi ve söz konusu olabilir. Haftanın ilk günlerinde yaratıcı konularda duygularınızı daha kolay ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde cesaret göstermek gerekiyor. 30 Mayıs civarında ise iş hayatında ve karşılıklı görüşmelerde sizi bağlayan konulara ve ilişkilere daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Yeni çevreler, yeni insanlar ve düşünceler hayatınıza olumlu katkıda bulunabilir. Bu dönemde uzaklarla ilgili konular, yolculuklar, eğitsel imkanlar dikkat çekmeye başlıyor. Medyayla ilgili konularla da uğraşabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde eve yönelik işler ve ailevi sorumluluklar daha fazla dikkat çekebilir. Bu dönemde ilişkilerinizde yeni bir denge ihtiyacı var. 30 Mayıs civarında ise özellikle çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda ve iş ortamında daha fazla şey yapma çabası içindesiniz. Fedakarlık gösterebilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Kafaca daha meşgul ve sizin duygusal açıdan stresli kılan bazı değişiklikler gündeme gelebilir. Bu dönemde eşinizden ya da ortaklık konulardan gelen parasal imkanlar ve destekler söz konusu. Ortak ilgi alanlarınızı geliştirebilirsiniz. Ancak finansal alanda uyanık olma gereği var. Haftanın ilk günlerinde işle ilgili konular ve görüşmeler sizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Ayrıca çalışma ortamınızda da yeni adımlar içinde olabilirsiniz. 30 Mayıs civarında aşkta ve mutluluk veren konularda daha daha olumlu düşünebilirsiniz. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu yeni dönemde karşınıza gelen insanlar, imkanlar sizi daha dışa dönük kılıyor. Işte ilerleme imkanı ve yeni teklifler söz konusu olabilir. Karşıtlık içeren konularda ve evlilikte daha olumlu ve hareketli bir dönemdesiniz. Düşüncelerinizi de ifade etmeniz zor olmayacak. Haftanın ilk günlerinde maddi konularda daha gerçekçi bir plan yapmak ve değişikliklere gitmek gerekebilir. 30 Mayıs civarında ise ev ve ailevi konular yüzünden bazı yeni kararlar vermek zorunda olabilirsiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde sizi iş açısından meşgul eden konular, hizmet, sağlık ve düzen konuları daha fazla önem kazanmaya başlıyor. Çalışma hayatınızda yeni olanaklar ve daha fazla iletişim, eğitim dikkat çekmekte. Haftanın ilk günlerinde özellikle kişisel alanda ve istekler yönünde daha fazla adım atmak, ilerlemek mümkün. Ayrıca bu dönemde eve ait konularda sizi hareketli kılıyor olabilir. 30 Mayıs civarında yakın çevrenizde hareketlilik, kardeşlerle ilgili konular ve ziyaretler söz konusu olabilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde ikizler burcunda gündeme gelen hareketlilik size olumlu yansımalar, uyum ve yeni meraklar getirmekte. Yaratıcı alanda, aşkta ve duygularınızı ifade etmek konusunda çok daha aktif ve şanslı olabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konularda olumlu haberler getirebilir. Haftanın ilk günlerinde bazı soru işaretleri ya da geçmişten kalan konularla ilgilenmek durumunda olabilirsiniz. Bu dönemde gruplar ve arkadaşlıklar da sizi canlı kılmakta. 30 Mayıs civarında iş ve para konularında daha yetenekli ve girişken davranabilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu yeni dönemde evde ve ailenizi ilgilendiren konularda büyük bir hareketlilik başlamakta. Yer değiştirme ya da gayrimenkullerle ilgili konular, eve ait işler gündemimizi hareketlendiriyor. Hızlı değişiklikler içindesiniz. Haftanın ilk günlerinde işte ve gruplar içinde bazı değişiklikler söz konusu olabilir. Bu dönemde harcamalarınızı biraz daha planlı yapmaya çalışmalısınız. Özellikle 30 Mayıs civarında burcunuzda ilerleyen Ay sizi hedefleriniz yönünde daha hareketli ve hevesli kılmakta.