Tatil Bodrum nerededir? Bodrum'a nasıl gidilir?

Bodrum nerededir? Bodrum'a nasıl gidilir?

12.06.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

Ülkemizin ünlü tatil beldesi Bodrum nerede yer alır? Her yıl milyonlarca kişinin yaz tatili için yollara koyulduğu Bodrum'a nasıl gidilir? Bodrum'da neler yapılır?

Bodrum nerededir Bodruma nasıl gidilir

Ege Bölgesi'nde bulunan ve Muğla'ya bağlı 13 ilçeden birisi olan Bodrum ülkemizin en ünlü turizm beldesidir. Bodrum ayrıca Muğla ilinin en çok nüfusa sahip ilçesidir.

Haberin Devamı

Bodrum ismi nereden gelmektedir?

Antik çağda Bodrum Halikarnassos olarak adlandırılmıştır. Aziz Petrus Kalesi ile birlikte Bodrum Aziz Petrus'a adanmış bir yerleşim birimi olmuş ve Petrium adını almıştır. Bu ad zamanlar Bodrum'a dönüşmüştür.

Marmaris nerededir? Marmaris'e nasıl gidilir?

Bodrum nasıl bir iklime ve coğrafyaya sahiptir?

Bodrum bir yarımadadır. Tipik Ege ve Akdeniz iklimleri bölgede etkili olmaktadır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve zaman zaman yağışlıdır. Muğla'nın genelinin aksine Bodrum'da nem oranı oldukça düşüktür.

Bodrum'da neler yapılır?

Bodrum oldukça gelişmiş bir tatil beldesidir. Her yıl çeşitli festival ve etkinliklere ev sahipliği yapar. Yaz turizminin Türkiye'deki en önemli merkezlerinden olan Bodrum'da denize girilebilecek çok sayıda koy ve plaj bulunur. Genç tatilciler arasında özel plajlar ve beach clubler oldukça popülerdir.

Haberin Devamı

Muğla rehberimize göz atın!

Bodrum nerededir Bodruma nasıl gidilir

Bodrum'da görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Halikarnas Mozolesi kalıntıları, Myndos Kapısı kentte görülmesi gereken yerlerdir.

Noel Baba'nın evi Fethiye Gemiler Adası rehberimize göz atın!

Bodrum'a nasıl gidilir?

Bodrum'a uçakla gitmek isteyenler Bodrum'a yaklaşık 30 kilometre mesafede yer alan Bodrum Milas Havalimanı'na gelebilirler. Buradan Bodrum şehir merkezine kalkan otobüsler ve özel araçlar bulunmaktadır. İsteyenler havalimanında araç da kiralayabilir.

Bodrum'a araçla gelmek isteyenler İzmir'e ulaştıktan sonra Aydın otobanı üzerinden Milas'a ve oradan Bodrum'a ulaşabilir.

Bodrum, Yunanistan'ın Kos Adası'na çok yakın mesafede olduğu için yaz sezonunda her gün tarifeli gemi seferleri yapılmaktadır. Haftanın belli günleri Yunanistan'ın Rodos Adası'na da seferler düzenlenmektedir.

Bodrum İstanbul'a 790 km, İzmir'e 250 km, Ankara'ya 715 km, Bursa'ya 550 km, Kocaeli'ye 700 km, Adana'ya 1020 km, Samsun'a 1130 km, Diyarbakır'a 1550 km, Muğla kent merkezine 110 km ve Marmaris'e 165 km uzaklıktadır.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü