Cadde #EvdeKal Dijital etkinlikler

#EvdeKal Dijital etkinlikler

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

#EvdeKal Dijital etkinlikler

Tam kapanmada tiyatro, konser ve balo salonları da evlere taşındı. İşte sizlere kaliteli vakit geçirmeniz için bir seçki...

Haberin Devamı

Sistemle barışıyorum

8 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21.15’te ‘Timsah’, DasDas Online’da seyirci ile buluşuyor. İngiliz mizah yazarı Tom Basden’ın imzasını taşıyan, Mert Fırat ve Volkan Yosunlu tarafından sahneye konulan oyunda, gösteri toplumunun sistemle el sıkışmayı seçen aktörleriyle bir timsahın karnından hesaplaşılıyor. ‘Timsah’ın oyuncu kadrosunda ise Alper Baytekin, Berkay Tulumbacı, Naz Çağla Irmak ve Özgün Aydın yer alıyor. Oyunun bileti, www.mobilet.com adresinden alınabilir.

Masal Tiyatrosu’nun eğlenceli serüvenleri 

İş Sanat, mayıs ayında da pazar günleri dünyaca ünlü masalları, çocuklar ve masal seven büyüklerle buluşturmaya devam ediyor. 9 Mayıs Pazar günü, saat 15.00’te Lerzan Pamir’in yönettiği ve ‘Üç Kardeş’ minik tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunun başrollerinde Aslı Tandoğan, Anıl Altınöz ve Mert Aydın yer alıyor. ‘Üç Kardeş’, İş Sanat’ın YouTube hesabı üzerinden izlenebilir.

Haberin Devamı

Biz olmak kolaycılığı

Sokrates; “En iyi bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir” diyor. Çok iddialı gelebilir ama bu bir kehanet. Durduğu yerden bugüne bakınca, insanın kendi kendine eziyetinin bu cümlenin arkasında yattığını hissediyorsunuz. İçinde olmakla kendimizi mutlu hissettiğimiz artık bir kavram bile olmayan tanımlar birey olduğumuzu baskılıyor, ‘BİZ’ olmak kolaycılığına kaçıveriyoruz. Mehmet Atay’ın yönettiği ‘Sokrates’in Son Gecesi’, 13 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’de izleyicisiyle buluşuyor. Oyunun bileti, modasahne.com adresinden satın alınabilir.

Sean Paul konuk oluyor

Grammy ödüllü müzisyen Sean Paul, Dreamstage aracılığıyla yılın ilk konserinde, 8 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saatiyle 23.00’te online olarak müzikseverlerle buluşacak. Jamaika’nın kumlu plajlarında gerçekleşecek konserde müzisyen, 12 Mart’ta yayınlanan ‘Libe N Livin’ albümünden parçaların yanı sıra klasikleşmiş hitlerini de dinleyiciye sunarak evlerin salonlarını, dans pistlerine dönüştürecek. Konserin biletleri, dreamstage.com adresinden satın alınabilir.

Zerdüşt’e kulak verin

Geleneksel din, ahlak ve felsefe anlayışlarını kendine özgü yoğun ve çarpıcı bir dille eleştiren en etkili çağdaş felsefecilerden Nietzsche’nin başyapıtlarından ‘Böyle Buyurdu Zerdüşt’, sesli kitap olarak yayında! Felsefenin en önemli kitaplarından kabul edilen ‘Böyle Buyurdu Zerdüşt’, Derya Alabora tarafından seslendirildi. Nietzsche’nin sözcükleri eşliğinde sürece 12 saatlik sesli kitaba Storytel üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Annelere hediye

Türkiye’nin köklü müzik gruplarından Yeni Türkü, Anneler Günü’ne özel bir konserle seyircisiyle İş Sanat’ta buluşacak. Derya Köroğlu (vokal, akustik gitar), Erkin Hadimoğlu (klavye, vokal), Furkan Bilgi (klasik kemençe, ud, vokal), Sezer Alemdar (basgitar), Serdar Barçın (flüt, saksafon), Bahadır Tanrıvermiş’in (davul) yer aldığı Yeni Türkü konseri 9 Mayıs Pazar günü saat 20.30’da yayında olacak. Grubun unutulmaz şarkılarından ‘Olmasa Mektubun’, ‘Vira Vira’ ve ‘Sezenler Olmuş’un sahnede hayat bulacağı konser, ilk gösterim tarihinden itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalından ve internet sitesinden izlenebilecek.

Haberin Devamı

 Müzikal bir parti

Yönetmen Matthew Ozawa’nın 90 dakikalık komik bir uyarlamasında Rossini’nin sevilen klasik operasının ‘çılgınca’ yeni bir yorumu, 11 Mayıs’ta San Francisco Opera’da sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye saatiyle 03.00’te yayınlanacak ‘Sevil Berberi’, izleyicisini ‘Largo al factotum’ gibi popüler aryalar ve Lucas Meachem, Daniela Mack ve Alek Shrader’ın da dahil olduğu yıldız bir kadroyla yükselen bir müzikal partiye davet ediyor. ‘Sevil Berberi’nin biletleri sfopera.com’dan satın alınabilir.

 Aydın gözüyle modern dünya

Türk romancılığının öncü isimlerinden Halit Ziya’nın 1915’te Peşte, Viyana, Münih, Nürnberg, Leipzig, Berlin, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Heidelberg, Bremen gibi kentlerde 84 gün süren yolculuğu boyunca günlük gibi yazdığı ‘Almanya Mektupları’ yayımlandı... Tanîn gazetesindeki yayımı 59 sayı süren mektuplar Halit Ziya’nın izlenimlerinden, gözlem ve incelemelerinden çıkardığı sonuçlarla, duygu ve düşünceleriyle dolu. Özgür İldeş’in çeviri yazısıyla ilk kez kitap halinde yayımlanan mektuplarda yazarın dili ve yazım biçimi korundu. Gezilen yerlerin o zamanki fotoğraflarıyla, kapsamlı sözlüğüyle, kişi ve yer adları dizinleriyle Halit Ziya külliyatının önemli bir eksiği tamamlandı.

Haberin Devamı

Yeni Haller’de uzay sohbeti

Özgür Mumcu ve Eray Özer’in merak ettiklerini öğrenip, öğrendiklerini de dinleyenleriyle paylaştıkları ‘Yeni Haller’de konu bu kez uzay interneti... İkilinin Spotify’da yayınlanan podcast’inde ıskartaya çıkacak teleskoplardan Mars Projesi’ne, roketlerden otonom tırlara, internet egemenliğinden çip taktırmaya kadar uzay internetini ele alan keyifli bir sohbet dinleyiciyi bekliyor.

Her yönüyle ‘Gülün Adı’

Deniz Yüce Başarır, storytel.tr sponsorluğunda hazırladığı podcast serisi ‘Ben Okurum’un yeni bölümünün odağına, İtalya’nın 20’nci yüzyılda yetiştirdiği en önemli entelektüel olarak kabul edilen yazar, felsefeci, akademisyen Umberto Eco’nun başyapıtı ‘Gülün Adı’nı alıyor. Başarır, ‘Gülün Adı’nı polisiye
edebiyatın önde gelen yazarlarından Ahmet Ümit ile konuşuyor. Başarır’ın seçtiği alıntılarla renklenen sohbet mizahtan iktidara, korkulardan kitaplara kadar uzanan podcast’ini Spotify’dan dinleyebilirsiniz.