Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Kadınlar için şüphesiz en vazgeçilmez aksesuar, çantadır. Onu seçerken de hepimiz doğru bir karar vermek için uzun süre düşünür, bazen yakınlarımızdan bazen de satış temsilcilerinden destek alırız. Biz de işin uzmanına sorduk.

Ventulus markasının kurucusu Meltem Sönmez, ‘Çanta alırken nelere dikkat etmeliyiz?’ ve ‘Nasıl çantalara yatırım yapmalıyız?’ konularıyla ilgili ipuçları verdi. Kendisi, “Markamızı kurduğumuzdan itibaren sayısız insan ile çanta alışverişi konusunda iletişim halindeyim ve onlara nihai kararlarında destek oluyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇANTA FELSEFESİ...

-MELTEM SÖNMEZ

Çanta alırken günlük rutinimizi düşünmenin önemine dikkat çeken Sönmez, şunları sıraladı:

*Gün içinde iş gereği koşturmacada olan biriyseniz, gündüzden geceye kullanılabilecek fonksiyonel çantalara yönelmelisiniz. Daha sakin bir rutin halindeyseniz küçük boy ve hafif çantalar kurtarıcınız olabilir.

ÇANTA FELSEFESİ...

*Genel olarak düşünülmesi gereken üç nokta var. Bunlar; çantanın boyutu, rengi ve materyali. Günlük rutine göre bu üç kriter düşünülerek net bir karar verilebilir.

*Bir de renk sürdürülebilirliği açısından ben soruyu ikiye ayırırım: Mavi mi, siyah mı daha çok kullanırsınız? Özellikle iki renkle kombinlenen renkler kesinlikle daha kullanışlı. Bunlar da pembe, taba ve gri gibi renkler.

ÇANTA FELSEFESİ...

*Çanta alırken materyaline dikkat etmek de çok önemli. Son zamanlarda sürdürülebilirlik adına uzun ömürlü olmayan materyallerin kullanıldığına şahit oluyoruz. Bu da ürünün bir yıl içerisinde deforme olmasına sebep oluyor.

*Ayrıca kullanırken formunu kaybetmemesi de önemli. Bunun için de düzgün muhafaza edilmeli. Özellikle Ventulus markası olarak çantalarımızı yollarken içi destekli ve özel kılıfları ile gönderiyoruz. Bu şekilde çantanın formu bozulmayarak uzun ömürlü kullanılabilir.

*Bu sezon yine minik çantalardan vazgeçmeyeceğiz. Hatta artık büyüklü küçüklü çanta kullanımları ön planda. Çantalardaki zincir detaylar, pofuduk formlar ve kürk detaylar bu sene göz çarpıyor. Model olarak hobo ve omuz çantaları bu senenin favori modelleri ve rengarenk çantalar...

Haberin Devamı

İki başarılı isim

ÇANTA FELSEFESİ...

Atelier 38 markasının kurucu ortaklarından Nihan Kayabal ve Didem Karagöz Yıldız, yüksek kalite ipleri yeni bir hi-kayeye dahil ederek, onları hayata kazandıran iki başarılı isim... Kendileri örgü geleneğimizi nasıl güncellediklerini anlattı:

“Her geçen gün hayatımızda daha büyük bir yer kaplayan ‘sürdürülebilirlik’ kavramı bilinçli üretime ve tüketime yönelmemizi sağlıyor. Bu anlamda biz de sürdürülebilirlik odağında ‘Neler yapabiliriz?’i düşündük ve atölyemizdeki yüksek kalite ipleri tekrar değerlendirme fikri bizi çok heyecanlandırdı.

Waste Yarn kapsül koleksiyonumuzun ilham kaynağı aslında örgü geleneğimiz. Çocukken örgü yapan büyükleri-mizin ellerindeki tüm ipleri değerlendirerek yarattıkları parçalardan ilham alarak biz de atölyemizde farklı parçaların üretiminden kalan yüksek kalite iplerimizi yeni bir hikayeye dahil ederek, onları hayata kazandırmak istedik. Bu güzel geleneğin altını çizdiğimiz kapsül koleksiyonumuzda özellikle dokuları zengin tuttuğumuzu göreceksiniz.”

Haberin Devamı

Değerli bir geleneğin modernize edilmesi ve ‘sürdürülebilirlik’ adına güzel bir adım atılmasıyla ‘Waste Yarn’ı kal-bimizde çok ayrı bir yere konumlandırıyor. Bu özel kapsül koleksiyon altı model ve toplam sekiz varyanttan oluşuyor.

Şöyle anlatıyorlar: “Üç farklı ipin kullanıldığı koleksiyondaki ürünlerin her biri el örgüsü. Doğaya yakın tonlar seç-tiğimiz bu ürün grubumuzda da diğer koleksiyonlarımızda olduğu gibi doku oyunları gözünüze çarpacak. Doğaya kaçma arzumuzu yeşilin kamuflaj tonlarına, gökyüzünün mavisine ve sonbaharın turuncu yapraklarına gönderme yaparak tasarımlarımıza yansıttık.

Rahat kalıplara sahip olan bu koleksiyondan yapılan satın alımlarda size ufak bir sürprizimiz de olacak; koleksiyondan yapa-cağınız her alışverişte yine kalan ipliklerimizden yapılmış bir triko çiçeğimizi de biz size hediye ediyoruz.”