Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Ceren Can vizyoner, sürekli kendini yenileyen bir tasarımcı. Ceren Can markasının da kurucusu...

Modern tasarım diliyle ve kendisiyle özdeşleşen detaylarda büyüyen özgün işçilikle, zamansız kıyafetler yaratarak geleceğin moda kültürüne göndermeler yapıyor. Ankara’da ve İstanbul’da birçok satış noktasında tasarımlarını görebilirsiniz. Kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

- Ceren Can neler yapıyor? Siz tanıyabilir miyiz?

Bilkent Üniversitesi Turizm İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra, modaya kayıtsız kalamadım. Her zaman hayatımın içinde olan modayı profesyonel olarak yaşamaya başladım. Ünlü bir giyim markasında yönetici olarak çalıştım. Ardından bir tasarım markasına strateji ve iş geliştirme danışmanlığı yaptıktan sonra, kendi markamı kurmaya karar verdim. Bir insanın sevdiği mesleği yapmasının ne denli önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ben de bu şansı kullanarak zamanımın çoğunu Ceren Can markam için çalışarak geçiriyorum. Başarının da ancak bu sevgi ve ilgiden gelebileceğine inanıyorum…

Haberin Devamı

- Ceren Can kadını nasıl bir kadın?

Kendini iyi tanıyan, modern, şehirli, trend ve alışık olduğu kaliteden ödün vermeden her sezon yenilenmek isteyen, zamansız parçalarımızı en güzel şekilde taşıyan kadın profili diyebiliriz...

- Sürdürülebilirlikle ilgili neler söylersiniz?

Sürdürülebilirliği önemsiyorum. Hem doğanın sürdürülebilirliğini hem de tasarımın kendisini sürdürme potansiyelini… İlham kaynaklarımız arasında yaşadığımız dünya ve günün her saati bizi sarıp sarmalayan doğanın olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca giyilebilir sanat fikrine de yakın hissediyorum kendimi. Stil sahibi olmak için gardırobunuzun dolup taşması gerekmez. Aksine ne istediğini bilen bir insan için kapsül gardırop yeterli.

Ceren Can ile 5 soru 5 cevap

- Bu yaz sezonunda bizleri neler bekliyor? Hangi renkler, hangi modeller?

2022 çoğumuz için yeniden uyanışı simgeliyor sanki... Hacmin boyutu gittikçe genişleyecek. Birkaç beden büyükmüş gibi duran ceketler ve bol pantolonlar trendlerin başköşesine oturacak. 2022, desenlerin yılı desek yeridir. Geometrik, çiçekli, puantiye, zebra, leopar... Yani hangi deseni ararsak var. Sokak modasına neon, parlak ve çarpıcı renkler de damga vuracak. Zümrüt yeşili, lila, turuncu, sarı ve hardal sarısı tonların öne çıkacağı renkli bir sezona hazırlanın. İlkbahar/Yaz sezonunu ele geçirecek olan desenler bir de canlı renklerle birleşerek çarpıcı bir stil yaratacak.

Haberin Devamı

- Alışverişe çıktığımızda nelere yatırım yapalım? Nasıl bir gardırobumuz olmalı?

Aslında “Doğru alışveriş nasıl yapılır?” sorusunun cevabı, kişiye göre oldukça değişkendir. Nitekim herkesin stili, ihtiyaçları, hayat tarzı ve sahip olduğu koşullar farklı olabilir. Alışveriş yaparken tüm ürünleri kendi -stil süzgecinizden geçirebilirsiniz.
Beyaz gömlek, ofisten akşam davete ve günlük hayata kadar dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz en temel yatırım parçaları arasında yer alır. Kuşkusuz ki her kadının içinde kendini hem rahat hem de iyi hissettiği en az bir adet denim pantolonu olmalıdır. Klasik tonlardaki blazer ceket modellerini dolabınıza ekleyebilirsiniz. Özel bir davet için son dakika hazırlandığınızda bile şık ve elegan bir görünüm elde etmek için siyah elbise en kilit parçadır. Günlük hayattan spora ve ev giyimine kadar her an cool görünmek için basic tişörtlere yatırım yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fashıon Week İstanbul’un bir sezonu daha tamamlandı

Fashion Week Istanbul’un 15-18 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen sezonu sona erdi. 14 Mart’ta mekan sponsoru Soho House Istanbul’da müzik dolu bir kick off parti ile kapılarını açan etkinlik, hafta boyu yeni hibrit yapısı ile devam etti. Fiziksel mekanlarla dijitali bir araya getiren yeni yapısı sayesinde defileler ve koleksiyonların sunulduğu moda filmlerinin gösterimleri gerçekleşirken, bütün koleksiyon filmleri etkinliğin resmi adresi fashionweek.istanbul adresinde yayınlandı ve bundan sonra da aynı adresten erişime açık olacak.
Fashion Week Istanbul kapsamında Bashaques, Ceren Ocak, DB Berdan, Dice Kayek, Emre Erdemoğlu, Gökhan Yavaş, Mert Erkan, Murat Aytulum, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan, Red Beard by Tanju Babacan, Selen Akyüz, Sezgi Tüzel, Sudietuz, T.A.G.G, Tuğba Atasoy ve Y+ Yakup Biçer sonbahar-kış 2022 koleksiyonlarını tanıtırken New Gen by İma kapsamında genç tasarımcılar Berfin Özgür, Nazlıcan Türker, Öykü Ece Uza, Selina Alp, Şeyma Hamamcı ve Karma by İma kapsamında ise Aycan Hakalmaz, Beyza Eyüboğlu, Ezgi Yıldırım hazırladıkları koleksiyonları defile olarak davetlileri ile buluşturdu.