Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

“Takı ya da mücevheri takan kişinin, onun tarzını, stilini yansıttığına inanıyorum” diyor Evren Kayar... Kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirip, başarı hikayesini konuştuk.

Takı tasarımcısı Evren Kayar, Floransa’da aldığı takı tasarım eğitiminden sonra kendi markasını yaratan ve dünyanın farklı yerlerinde Moda Operandi ile Orta Doğu’da Ounass gibi satış noktalarında gururla sergiliyor. Bu bir Türk markasının başarı hikayesi... Kendisiyle tasarım yolculuğundaki çalışmalarını ve yeni hayallerini konuştuk.

Haberin Devamı

EVREN KAYAR İLE 5 SORU 5 CEVAP

- Evren Kayar neler yapıyor? Yeni projeler var mı?

Çok çalışıyor. Markamı hayata geçirirken dünya moda merkezlerinde bilinmesini ve daha da önemlisi doğru konumlanabilmesini hedeflemiştim. Türkiye’de Bebek Showroomumun dışında Beymen Zorlu ve Beymen Ankara’dayız. Amerika’da Moda Operandi, Orta Doğu’da Ounass gibi satış noktalarında varız. Hedefim bu satış noktalarımı artırıp, markamı daha global bir hale getirmek.

- Mücevherin önemini sizden öğrenmek isteriz...

Takı ya da mücevheri takan kişinin, onun tarzını, stilini yansıttığına inanıyorum. Tarihe de baktığımızda mücevher, takı her zaman var olmuş. Çünkü takı her dönem takabileceğiniz hatta hatırası kalabilecek bir aksesuar, obje. Buyükannemin mücevherlerini taktığım zamanki hissim bambaşka. Dolayısıyla takının yada mücevherin kalıcı olması bu işi çok daha anlamlı yapıyor. Tasarımlarımda da küçük takılabilir heykeller gözüyle baktığımı fark ettim. 

- Alışveriş alışkanlıklarımız değişti mi sizce? Artık alışveriş yaparken nelere önem vermeliyiz?

İyi defileler, iyi tasarımcılar ve farklı işleri görmek her zaman beni heyecanlandırıyor. Trendleri, modayı takip etmeme rağmen, giydiğim şeylerin moda olup olmaması önceliğim değil. Moda dünyasını takip etmek çok keyifli ancak benim alışveriş alışkanlıklarım uzun zamandır aynı. Az ama öz alışveriş yapmaktan yanayım. Aldığım parçaların kaliteli ve zamansız olmasını tercih ederim. Kıyafetlerin kumasına ve kuplarına önem veriyorum. Bana yakıştığına inandığım, rahat taşıyabildiğim kıyafetlerin içinde daha mutlu oluyorum. Eski ve yeniyi karıştırmayı da çok severim.

Haberin Devamı

- Olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Yüzüklerim. Çok seviyorum Celestial Koleksiyonu’ndaki asteroid yüzükleri. Özellikle lemon quartz ve phrenite taşlı olanları her gün kullanıyorum. Son zamanlarda Milky way küpeleri de her gün kullanmaya başladım. Bunların dışında senelerdir Chanel Pirate 08 kırmızı oje kullanıyorum.

- Mottonuz nedir?

Hayatta başıma gelen olaylar karşısında gerçekçi ama pozitif olmak

EVREN KAYAR İLE 5 SORU 5 CEVAP

Aysun Kaba’ya sor...

Soru: Esmer tenli, kısa boylu, siyah saçı olan birisiyim. Saçımın rengini yeni yılda değiştirmek ve sarışın olmak istiyorum siz ne dersiniz? Bir de kardeşimin düğünü var, V yakalı biraz dekolte dar  bir elbise düşünüyorum ama göğüslerim büyük ne önerirsiniz? - Neşe Billur

Cevap: Neşe Hanım, teniniz esmerse sarışınlığı size önermem; kumral, kahve tonları uçlarında belli belirsiz balyajlar çok iyi olur. Daha dinamik görünürsünüz. Göğüsleriniz büyükse dekolteniz dozunda olabilir, isterseniz omuz veya sırt dekoltesi de çok iyi durabilir. Vücüt proporsiyonunuz çok dar bir elbiseye uygunsa öneririm; değilse elbisenizin üzerine büyük uçuşan bir şalla sihirli bir dokunuş vererek daha iyi görünebilirsiniz.