Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Patili dostlar ve bizler için takım trenckotlar tasarlayan Ebru Güngör ve Yasemin Çelebi’yle söyleşi yaptık

Lanil desing markalarının iki başarılı kurucusu Ebru Güngör ve Yasemin Çelebi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek evimizdeki patili dostlarımız ve bizler için takım trenckotlar tasarlıyorlar. Yani köpeklerimizi gezdirirken kıyafetlerimizin bir örnek olması çok tatlı bir şey diye düşünüyorum. Ortaklardan Ebru Hanım uzun yıllar zaten yurt içi ve yurt dışına muhteşem tasarımlar yapıyordu. Yasemin Hanım da kurumsal hayatta önemli görevlerde yoğun çalışınca yollarını birleştirip, birlikte Lanil markasını kurup gelen gelirin bir kısmını sokak dostlarımıza yardımda bulunmayı hedefliyorlar. İki başarılı iş ortağıyla güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

1. Markanızın oluşumu nasıl oldu? Sizi ve markanızı tanımak isteriz.

Ebru Güngör: Lanil Ailesi olarak minik dostlarımızın hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyoruz.
Misyonumuz; tüm patili dostlarımız sıcak, kuru ve mutlu tutmak. İşimiz köpek sevgisinden, giysi tasarımı ve yapımındaki bilgi ve becerisinden, stil tutkusundan ve mümkün olan en iyi müşteri hizmetini sunma arzusundan doğar.

2. Neden köpüşler ve aileleri?

Yasemin Çelebi: Soğuk, yağmurlu ve karlı havalarda yalnızca siz değil, evcil hayvanlarınız da üşür. İşte tam da bu yüzden köpek kıyafetlerine ihtiyaç duyarız. Aynı zamanda bu kıyafetler köpeğinizi her zaman temiz tutacaktır. Pandemi döneminde evcil hayvan sahiplerinin de konforlu ve sürdürülebilir bir tasarıma ihtiyaç duydukları dikkatimizi çekti. Bu nedenle yapılan uzun yürüyüşleri hem evcil hayvanlarımız hem de aileleri için olabildiğince konforlu bir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Güngör ve Çelebi ile 5 soru 5 cevap

3. Sizler modayı nasıl yorumlarsınız?

Moda her zaman değişir, gelişir ve her zaman başa döneriz. Biz tasarımlarımızla ‘her zaman’ kelimesinin ‘anlam ve önemini’ taşıyoruz. Renkler kişiye göre değişkenlik gösterir ama tasarım, kalıp ki bu ürünler bir kadının elinden çıkıyorsa ömürlük olur.

4. Sokak dostlarımız için neler söylersiniz?

Haberin Devamı

Sahipli patili dostlarımızı giydirip, sahipsiz patili dostlarımızın beslenme, tedavi ve barınmalarına destek olmayı hedefliyoruz.

5. Mottonuz?

Çocuğumuz gibi gördüğümüz sevimli dostlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara güzel bir dünya sunabilmek.

Özgür ve özgün stil

Maria Grazia Chiuri için Dior Cruise 2023 Koleksiyonu, miras ile yaratıcılığı bir araya getiren bir keşif, hayal etme ve yansıtma yolculuğu olma niteliğini taşıyor. Sevilla’nın kalbinde yer alan görkemli Plaza de España‘da gerçekleşen defile, dans sanatından binicilik geleneğine İspanyol kültürüne saygılarını sunuyor. Koleksiyonun ikonu ise Carmen Amaya’ya verilen ismi ile ‘La Capitana’ oluyor. Özgür ve özgün stiliyle dansın kurallarını yeniden yazan sanatçı, tepeden tırnağa flamenkonun ruhunu temsil ediyor. Koleksiyonun bir diğer referansı, Jackie Kennedy ile ata binerken giydiği kıyafetleri hafızalara kazınan efsanevi karakter Alba Düşesi oluyor. Defilenin sembollerinden birine dönüşen Manila şalları, onları tasarlayan ve giyen toplulukların hikayelerini anlatırken; bu göçmen objelerden duyulan çoğulcu sesler, öykülerini ortaya çıkardıkları görünümler aracılığıyla aktarıyor. Emsali bulunmayan işçilik çalışmalarını buluşturan tasarımlar, feminenliğin çoğulcu vizyonlarını kutluyor.

Haberin Devamı

Güngör ve Çelebi ile 5 soru 5 cevap